Mitrovdan: Zapaljene svijeće poginulima

Nov 8, 2015 @ 11:07 | autor Igor Janković
Mitrovdan: Zapaljene svijeće poginulima
Društvo
0

Opštinska Boračka organizacija Foča obilježila je krsnu slavu Mitrovdan polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Centralnom spomeniku poginulim borcima i civilima iz posljednjeg rata, te lomljenjem slavskog kolača u hramu Svetog Nikole.
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Foča Srđan Stanković rekao je da je, 20 godina nakon rata, nezaposlenost demobilisanih boraca i članova njihovih porodica najveći problem koji muču ovu kategoriju stanovnika.

“Imamo dosta nezaposlenih boraca, kojima niko u porodici ne radi, a imaju po troje ili četvoro djece koja su završila škole”, rekao je Stanković.
bo mitrovdan 1
Govoreći o stambenom zbrinjavanju, on je rekao da imaju još tri borca invalida do četvrte kategorije koji su stambeno nezbrinuti.

“Prema našoj evidenciji, imamo i oko 50 do 60 porodica poginulih boraca koje žive na selu i čije su kuće oronule i neuslovne za stanovanje, a oni su oboljeli”, rekao je Stanković i dodao da te porodice, prema zakonu o pravima boraca, nemaju pravo na stan, ali da moraju biti zbrinute.

Cvijeće na spomenik, povodom Mitrovdana, položila je i delegacija opštine, predvođena načelnikom Radisavom Mašićem.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara