Na Tjentištu otvoreno šahovsko prvenstvo penzionera

Sep 12, 2015 @ 14:19 | autor Igor Janković

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović otvorio je juče na Tjentištu 15. šahovsko prvenstvo penzionera Republike Srpske. Savanović je istakao da je ovo lijep primjer druženja ljudi koji su kroz život ostavili mnogo Republici Srpskoj.

“Svi koji mogu treba da im pomognu da organizuju ovakve susrete jer su oni to zaslužili kroz svoj minuli rad”, rekao je Savanović.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj kaže da je takmičenje na Tjentištu završnica prvenstva koje se odvija već pet mjeseci.

“Imamo učesnike iz svih opština, ovdje su oni koji su bili najbolji i najaktivniji na opštinskim takmičenjima. Osim druženja, ova igra ima zdravstvenu i psihofizičku korist za svakog učesnika, jer se mentalno zdravlje jača aktiviranjem svih ćelija i zdravstveni radnici kažu da šahisti imaju mnogo manje moždanih udara”, rekao je Rakulj.

Na takmičenju, koje se održava u hotelu “Mladost”, učestvuje 86 penzionera. Igraće se devet kola, a prvenstvo se završava u nedjelju 13. septembra.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara