Na Tjentištu sutra manifestacija “Tri kotlića”- lovački gulaš, riblja čorba i planinarski pasulj na jednom mjestu

Aug 11, 2017 @ 11:44 | autor Igor Janković
Na Tjentištu sutra manifestacija “Tri kotlića”- lovački gulaš, riblja čorba i planinarski pasulj na jednom mjestu
Društvo
0

Omladinski pokret Foča obilježiće sutra na Tjentištu Međunarodni dan mladih, 12. avgust, na zanimljiv način, manifestacijom “Tri kotlića”, odnosno spremanjem tradiconalnih jela- lovačkog gulaša, riblje čorbe i planinarskog pasulja.

Za fočansku prirodu može se reći da je pravi raj za planinare, lovce i ribolovce, a Omladinski pokret kroz tradicionalna jela želi da promoviše ova tri segmenta turističke ponude.

U podnožju spomenika Bitke na Sutjesci, pored restorana “Komlen”, uz samu magistralu koja Srpsku, ali i Srbiju spaja sa crnogorskim i hrvatskim primorjem, osam ekipa spremaće tri vrste kotlića u kojima će se krčkati darovi prirode- meso divljači, riba iz fočanskih kristalno čistih rijeka i pasulj, začinjeni planinskim travama.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić kaže da je ovo promocija prirodnog blaga, turističke i gastroponude Foče.

“Spremanje kotlića počeće u 9,00 ujutro, a degustacija je između 12,00 i 13,00 časova. Mislim da će biti interesantno svima, i turistima koji borave u Nacionalnom parku, prolaznicima koji putuju na more, ali i građanima Foče da probaju ove specijalitete i ocijene najbolje”, rekao je Mandić.

Manifestacija je revijalno-takmičarskog karaktera, a Omladinski pokret je organizuje u saradnji sa Nacionalnim parkom “Sutjeska”.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara