Na tradicionalnoj konferenciji učestvovalo 105 beba- predsjednik Nevena Ivanović

Jun 29, 2018 @ 22:23 | autor Igor Janković
Na tradicionalnoj konferenciji učestvovalo 105 beba- predsjednik Nevena Ivanović
Društvo
0

Nevena Ivanović, beba rođena prije osam dana, izabrana je večeras za predsjednika Konferencije fočanskih beba, a za potpredsjednike Lara Pejović i Ana Stanojević.

Na tradicionalnoj manifestaciji, koja je održana devetu godinu u nizu, učestvovalo je 105 beba, a pravo učešća imala su djeca rođena od Vidovdana 2016. do Vidovdana ove godine.

Sandri Ivanović, majci male Nevene, nije bilo teško da, tek što je izašla iz porodilišta, dođe sa bebom u Gradsko pozorište gdje je održana „Konferencija beba“.

konf 2

„Divna manifestacija. Naša Nevena tek što je rođena i odmah je ostvarila uspjeh“, kaže srećna majka Sandra, kojoj je ovo treće dijete.

Za najporodicu proglašena je šestočlana porodica Srđana i Nade Čančar.

„Imamo četvoro djece, od osam mjeseci do 15 godina. Suprug radi, ja ne, ali nije teško, djeca dobro slušaju“, kaže majka Nada.

konf 3

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je napomenuo da lokalna uprava već pet godina svako novorođeno dijete čiji roditelji ne rade nagrašuje sa 1.000 maraka, a isti iznos izdvaja i za svako trećerođeno dijete.

„Podržavamo i vještačku oplodnju i otprilike od tri do pet bračnih parova godišnje bude obuhvaćeno tim vidom pomoći. Imali smo vež rezultate, rošeno je nekoliko djece i to je najveće blago koje te mjere donose“, rekao je Mašić.

Uz poruku da je vrijeme za bebe- sada više nego ikad, tročćlanom predsjedništvu beba i najporpodici uručene su nagrade, a prigodne poklone dobile su sve bebe učesnici.

Konferenciju beba zanimljivim nastupima uveličali su i mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj.

Lokalna uprava organizovala je ovu manifestaciju uz podršku Ministartva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara