Načelnik Mašić nagradio talentovane muzičare

Apr 8, 2015 @ 12:36 | autor Radmila Đević
Načelnik Mašić nagradio talentovane muzičare
Društvo
0

Učenike Osnovne muzičke škole u Foči koji su na nedavnom Internacionalnom festivalu harmonike u Beogradu i 22.republičkom takmičenju muzičkih škola  u Banja Luci postigli izvrsne rezultate i pobrali brojne nagrade primio je danas načelnik opštine Foča Radisav Mašić i uručio im simbolične novčane nagrade u iznosu od 50 KM.

Ni nedostatak prostora za vježbanje, stari instrumenti, i finansijski problemi nisu spriječili učenike Osnovne muzičke škole da briljiraju na dva takmičenja u Beogradu i Banjaluci. U prestonici Srbije mladi harmonikaši osvojili su prvo mjesto, dok su u najvećem gradu RS na 22.republičkom takmičenju prvu nagradu osvojili u disciplini kamerni ansambl, dvije druge nagrade u disciplini klavir solo i jednu treću nagradu.Učenici kažu da je oba takmičenja obilježila jaka konkurencija, ali da su uspjeli da nadsviraju i starije od sebe.

-Jako nam znače nagrade, jer smo se dosta trudili i dosta smo vježbali. Na republičkom takmičenju, pored nas, učestvovalo je 12 kamernih ansambala, a  najveća konkurencija bili su nam učenici iz Trebinja i Banjaluke-rekla je Hristina Učur, član pobjedničkog kvinteta harmonikaša.

muzicari 3

Spremanje za takmičenje nije bilo nimalo lako. Učenici su zapostavili sve svoje redovne obaveze i posvetili se vježbanju, čak u večernjim terminima i vikendom. Požrtvovanost učenika se isplatila, a njihovi nastavnici sa pravom su ponosni.

-Okupljali smo djecu u večernjim terminima, kada nema grijanja u školi, pa čak i za vikend. Otežavajuća okolnost je i što djeca kući nemaju odgovarajuće instrumente, gdje vježbaju na sintisajzerima. Morali su da se potrude, da malo zapostave i redovnu nastavu, ali se trud isplatio i mi smo stvarno i radosni i ponosni-rekla je nastavnica klavira Danijela Mijović.

muzicari

Direktorica Osnovne muzičke škole Ljiljana Stanković kaže da nije bilo podrške lokalnih preduzeća, ugostiteljskih objekata i opštine, učenici ne bi mogli ni otići na takmičenja, a nastupi i nagrade bili bi samo san.

Uz iskrene čestitke učenicima, direktoru i nastavnicima Muzičke škole, načelnik opštine Radisav Mašić istakao je da su i ova takmičenja i osvojene nagrade dokaz predanog truda i rada, ali i nadarenosti, fočanskih muzičara. Naglasio je da će opština uvijek podržati i stimulisati mlade talente:

-Obradovani smo njihovim talentom i nastojaćemo da im pomažemo i da stimulišemo njihove napore i nastojanja da u onom što vole postignu što je moguće više. Simbolično smo ih nagradili i čestitali im praznik, a finasirali smo i troškove njihovog putovanja na takmičenje, što ćemo nastaviti u budućnosti-rekao je Mašić.

Talentovani fočanski muzičari iskoristiće dane proljećnog raspusta da se odmore i uživaju u pozitivnim utiscima koje nose sa takmičenja, a zatim se ponovo vraćaju za svoje instrumente da se spremaju za nova nadmetanja i koncerte.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara