Насловна Друштво Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder

Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder

0 C
Foča

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić obećao je danas da će opština tražiti trajno rješenje za porodicu teško bolesnog demobilisanog borca Boža Dodera, koji je prije pola godine ostao bez noge i koji sa suprugom i troje djece živi kao podstanar u nehumanim uslovima u prigradskom naselju Trnovače.

“Nećemo ga ostaviti samog. Opština će brinuti o njemu i njegovoj djeci i za trajno rješenje ćemo se dogovarati sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad da ovu porodicu zbrinemo kako treba”, rekao je Mašić i uručio danas Doderu 1.000 KM interventne pomoći.

U porodici Doder niko nije zaposlen, a mala socijalna pomoć jedva im može biti za lijekove, tako da preživljavaju zahvaljujući pomoći rodbine i komšija.
Božo je bez posla ostao krajem prošle godine, a u aprilu mu je amputirana desna potkoljenica zbog gangrene.
Opasnost od ove bolesti još nije prošla, jer se rana širi i prijeti da zahvati ostatak noge.

Bozo
“Teško je, troje djece ide u školu, a bez pomoći ne bismo mogli ništa. Mora se platiti i struja, prevoz”, kaže Božo.
Apelu za pomoć ovoj porodici odazvali su se brojni građani, a porodicu je, nakon priče koju je prenijelo više medija, kontaktiralo i Ministartvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
U akciju  prikupljanja pomoći u novcu, hrani i gerderobi uključilo se  i više od 20 radnika kafe picerije i marketa “Mocart” iz Foče. “Svi su se zaposleni odazvali, tako  da apelujem i drugima da se uključe u ovu akciju, da bismo pomogli porodici Doder, koja je zaista u lošoj materijalnoj situaciji”, kaže Ivana Simović, radnik Kafe picerija “Mocart”.
Za sve koji žele da pomognu kontakt telefon porodice Doder je 066 024 071 /Rada Doder/, a broj bankovnog računa Boža Dodera u Hipo Alpe Adria banci je 5521153514595622.

Последњи текстови

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени широм региона

Додјелом диплома и полагањем Хипократове заклетве, 111 дипломаца четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи свечано је ступило у љекарску професију, а...

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча. Вуковићева је...

СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

Општинска организација СДС Фоча прикључила се прикупљању потписа у оквиру иницијативе „Имам право да знам“, а којом се тражи јавно објављивање Програма реформи БиХ, као...

Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

Предсједник Борачке организације Фоча Саво Миловановић поднио је данас неопозиву оставку, како је образложио, због неслагања са предсједником Предсједништва ове органзације Срђаном...

У понедјељак предавање о Светој тајни брака

„Света тајна брака-некад и сад“ тема је предавања које ће у понедјељак, 16.децембра, одржати професор Богословског факултета, протојереј-ставрофор Дарко Ђого.