Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder

Oct 26, 2015 @ 16:20 | autor Igor Janković
Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder
Društvo
0

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić obećao je danas da će opština tražiti trajno rješenje za porodicu teško bolesnog demobilisanog borca Boža Dodera, koji je prije pola godine ostao bez noge i koji sa suprugom i troje djece živi kao podstanar u nehumanim uslovima u prigradskom naselju Trnovače.

“Nećemo ga ostaviti samog. Opština će brinuti o njemu i njegovoj djeci i za trajno rješenje ćemo se dogovarati sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad da ovu porodicu zbrinemo kako treba”, rekao je Mašić i uručio danas Doderu 1.000 KM interventne pomoći.

U porodici Doder niko nije zaposlen, a mala socijalna pomoć jedva im može biti za lijekove, tako da preživljavaju zahvaljujući pomoći rodbine i komšija.
Božo je bez posla ostao krajem prošle godine, a u aprilu mu je amputirana desna potkoljenica zbog gangrene.
Opasnost od ove bolesti još nije prošla, jer se rana širi i prijeti da zahvati ostatak noge.

Bozo
“Teško je, troje djece ide u školu, a bez pomoći ne bismo mogli ništa. Mora se platiti i struja, prevoz”, kaže Božo.
Apelu za pomoć ovoj porodici odazvali su se brojni građani, a porodicu je, nakon priče koju je prenijelo više medija, kontaktiralo i Ministartvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
U akciju  prikupljanja pomoći u novcu, hrani i gerderobi uključilo se  i više od 20 radnika kafe picerije i marketa “Mocart” iz Foče. “Svi su se zaposleni odazvali, tako  da apelujem i drugima da se uključe u ovu akciju, da bismo pomogli porodici Doder, koja je zaista u lošoj materijalnoj situaciji”, kaže Ivana Simović, radnik Kafe picerija “Mocart”.
Za sve koji žele da pomognu kontakt telefon porodice Doder je 066 024 071 /Rada Doder/, a broj bankovnog računa Boža Dodera u Hipo Alpe Adria banci je 5521153514595622.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara