Насловна Спорт Nada Marković više od tri decenije predstavlja Foču na MOSI

Nada Marković više od tri decenije predstavlja Foču na MOSI

23.5 C
Foča

Nada Marković, poznata stonteniserka fočanske „Perućice“ i selektor ženske stonoteniske reprezentacije BiH, sportista je koji je najviše puta predstavljao Foču na Međuopštinskim sportskim igrama. Više od tri decenije Nada Marković predstavlja Foču na MOSI. I ove godine, na 56. MOSI, Nada nastupa za naš grad kao igrač ali i kao trener ekipe.

Foča je na ovim igrama i jedna od najtrofejnijih ekipa u konkurenciji ženskog stonog tenisa, upravo zahvaljujući Nadi, igračici koja i danas sa velikim entizijazmom igra za svoj grad. Smatra da svaki sportista treba da učestvuje na MOSI jer je to događaj koji svima pruža mogućnost da upoznaju nove ljude, nove gradove ali i da stasavaju kao sportisti: „Vrlo rado pričam o nastupima na MOSI, jer izma mene je više od 30 igara na kojima sam učestvovala. MOSI su vrlo interesantne za sportiste, ali i za trenere. Generalno svi mnogo volimo da učestvujemo na MOSI jer svake godine upoznamo nekog novog sportistu ili novog trenera, ili se srećemo sa starim prijateljima i stonoteniserima iz brojnih gradova koji učestvuju na Igrama“.

nada markovic 2

Pored nje u ekipi Foče su i prvakinje Republike Srpske u stonom tenisu u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Foča je uvijek, pod njenom trenerskom palicom, imala jednu od najboljih ekipa u ovom sportu na najvećoj amaterskoj sportskoj smotri na prostorima bivše Jugoslavije. Ističe da su im, od kako nastupa na Međuopštinskim sportskim igrama, najveća konkurencija stonoteniserke iz Berana: „Kada je u pitanju ženska ekipa, svake MOSI igre su u znaku Foče i Berana. Berane oduvijek imaju vrlo dobru ekipu, ali kada saberemo sve finale na kojima smo učetsvobvali kao protivnici, mislim da mi imamo više medalja i svakako smo trofejnija opština od njih u ovoj konkurenciji“, rekla je Markovićeva.

Nada Marković stonim tenisom počela je da se bavi 1979. godine a od 2003. godine, nakon ponovnog uspostavljanja rada Stonoteniskog kluba „Perućica“ počela je da se bavi i trenerskim poslom.

Последњи текстови

ПУ Фоча специјалним радарима “лови” несавјесне возаче

Полицијска управа  Фоча током јула спроводи регионалну  акцију појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила уз кориштење "тру кам" радара...

Тенис: Фундуп и Мезбур побједници сарајевске лиге

Чланови Тениског клуба "Фоча" Срђан Фундуп и Амел Мезбур побједници су Мастерс Лиге Сарајево 2019/2020 у првој, односно другој квалитетној групи.

Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у изборној јединици девет, у 11 општина на које излази на локалне изборе Демос...

Чајниче: Бојан Танасковић кандидат Демоса за начелника општине

У Чајничу је данас основан Општински одбор Демоса за чијег предсједника је изабран Бојан Танасковић, који ће уједно бити и каднидат за...

Вирусом корона највише погођени млади и особе средње животне доби

Међу пет новообољелих лица из Фоче, четворо су контакти већ позитивних особа, док је за једну особу контакт непознат.