Nagrađeni vlasnici najljepših dvorišta i balkona

Sep 10, 2018 @ 13:55 | autor Radmila Đević
Nagrađeni vlasnici najljepših dvorišta i balkona
Društvo
0

Dvorište Slađane Čečar koja živi naselju Dragočava i ove godine proglašeno je za najuređenije na području Foče, dok je dvorište OŠ “Sveti Sava” odnijelo prvu nagradu za najuređenije u kategoriji privrednih subjekata i javnih ustanova. Za najljepši prostor stambene zgrade priznanje ponovo u rukama stanara zgrade u Svetosavskoj ulici , a Vuković Dragina po ocjeni komisije ima najljepši balkon na području opštine.

Smokva, kivi, hibiskus i brojne druge vrste drveća, voća i biljaka nekarakteristične za ovo podneblje našle su se u besprijekorno uređenom dvorištu domaćinstva Čečar. Sve je to praćeno stotinama ukrasnog bilja, ružama, sezonskim cvijećem, drvenim ukrasima koji stvaraju predivan ambijent. Zato je trud porodice Čečar i zaslužio priznanje.

-Ja sam vlasnik kuće, a moja snaha Slađana uz moju i pomoć mog sina uređuje, osmišljava, bira ukrase, a mi joj pomažemo u radu. Svaki dan se radi pomalo i nešto se i ostvari, a uvijek nešto vidite da fali i popravljate iz dana u dan-kaže Miladin Čečar.

DSCN0546

Prepoznat je i svakodnevan trud đaka, nastavnika i pomoćnog osoblja iz OŠ “Sveti Sava” kojima ne manjka kreativnosti i inovacija u uređivanju školskog dvorišta.

-Već smo dostigli taj nivo da imamo svoje biljke koje se obnavljaju, zatim veliki broj sadnica dobijamo kroz projekte, a i đaci i nastavnici od kuće donose svoje biljke, presađuju, razmijenjuju, snalazimo se na razne načine, a kreativan prostor koristi se i u nastavne svrhe-rekla je Jelena Čančar, direktor škole.

Za razliku od drugih balkona i terasa u Foči sa kojih se pruža fenomenalan pogled na prirodni ambijent i živopisnu panoramu grada, pogled na balkon porodice Vuković u Sokolskoj ulici nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od pogleda samo je ugodniji boravak u ovom pažljivo uređenom kutku.

-Moja majka je najzaslužnija za taj uspjeh, ja sam samo preuzeo nagradu za nju. Poslije porodice, njoj je cvijeće najdraže i najviše vremena provodi uređujući prostor i u kući i okolo i naravno najviše balkon-kaže Vladimir Vuković.

DSCN0650

Uređujući svoja dvorišta na kreativan način, Fočaci daju najbolji primjer i popravljaju sliku o cijeloj opštini. Iz godine u godinu sve ih je više prijavljenih u akciji “Izbor najuređenijeg dvorišta i terase-balkona na području grada i prigradskih naselja” koju sprovodi Opštinska turistička organizacija.

-Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije, a svi ovi vrijedni ljudi uređujući svoje prostore, uređuju i grad, bogate njegovu sliku, čine ga boljim, ljepšim, zelenijim, a istovremeno utiču i na druge da im se pridruže u tome-rekla je Ljeposava Đajić, direktor TO Foča.

20180910_110450

Za sopstvenu angažovanost, maštovitost i kreativnost koja nije praćena savjetima stručnjaka najvrijedniji Fočaci i ove godine novčano su nagrađeni od lokalne uprave.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara