Narednih sedam dana pojačana kontrola brzine vozila na području Policijske uprave Foča

Jun 5, 2017 @ 11:35 | autor Nataša Petrović
Narednih sedam dana pojačana kontrola brzine vozila na području Policijske uprave Foča
Servis
0

Na području koje pokriva Policijska uprava Foča, u periodu od sutra  06. juna do 12. juna, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Od ukupno 88 saobraćajnih nezgoda, koje su se u periodu od januara do maja tekuće godine dogodile na području ove Uprave,  neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok u 53,04 % ili u 41 saobraćajnoj nezgodi.

Iz Policijske uprave Foča podjsećaju da mobilni radarski sistem funkcionišeu svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Takođe, radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom,obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Foča apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koje se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara