Neobična i potpuno drugačija izložba spojila razne poglede na umjetnost

Jul 29, 2017 @ 13:55 | autor Nataša Miletić
Neobična i potpuno drugačija izložba spojila razne poglede na umjetnost
Kultura
0

Cilj umjetnika je na platno i papir prenijeti svoja razmišljanja, ideje i osjećanja. Nakon toga, cilj je pokazati to široj publici, koja će u nadi umjetnika, shvatiti njihove misli.

Ovaj cilj imali su Igor Pavković i Tanja Miletić-Sofke, koji su svoje misli, pokušali otkriti publici nesvakidašnjom izložbom, potpuno drugačijom od onih na koje su navikli građani Foče, u kojoj su spojili slikarstvo i muziku.

20524378_1920409721508828_984841055_o

Nakon dugogodišnjeg rada u Likovnoj grupi Art in medijas res, te nakon brojnih radova na Akademiji likovnih umjetnosti, Igor Pavković je odlučio to pokazati svojim sugrađanima, na sionoćnoj izložbi u Pop rok baru Gold: „Odlučili sam da našim sugrađanima prikazati radove i čime se to mi bavimo. Moji radovi oslikavaju moje misli, osjećanja, oslikavaju mene. Rađeni su brojnim tehnikama, tu su razne skice, crteži, kombinovane tehnike, čak i neke apstraktne stvari i neka moja razmišljanja. Publika lijepo reaguje na to, kada se odlučite otkriti svoje misli kroz radove“, kaže Pavković.

20472728_1920409778175489_1234109546_o

Želja mladih umjetnika bila je spojiti likovnu i muzičku umjetnost. Spojiti brojne slikarske tehnike, od olovke, preko tuša, ugljena, do akrila i ulja na platnu, sve to uobličiti u ambijent prijatan za oko velika je hrabrost. Ideja je u potpunosti realizovana kaže Tanja Miletić, koja je u Foči više puta izlagala kolektivno, a iza sebe ima i jednu samostalnu izložbu: „Imali smo neobičnu ideju, napraviti neobičnu izložbu, drugačiju od one muzejskog karaktera, i smatramo da smo uspjeli u tome. Muzika, sumrak, svijeće i naši radovi uklopili su se u prelijep ambijent i to su svi posjetioci osjetili i pohvalili. Izložili smo dosta radova rađenih u brojnim tehnikama, od ulja i akrila na platnu, preko pastela, crteža, olovke, tuša do ugljena“.

20502938_1920407751509025_1164064879_o

Igor i Tanja članovi su i jedni od osnivača likovne grupe Art in medijas res. Pored talenta koji posjeduju za napredak je bio neophodan i uporan rad. Veliku zahvalnost izražavaju prema profesoru Ranku Kovaču koji je, kako ističe Tanja Miletić, dao cijelo svoje biće da rad svojih učenika podigne na najviši nivo: „Zaista veliku zahvalnost dugujemo našem profesoru Ranku Kovaču koji nas je naučio prvim koracima, koji nas je naučio likovnom izražavanju. On nas je naučio kako se najbolje slažu svjetlost i tama i šta je to zapravo umjetnost. Upravo smo tako, na ovoj izložbi spojili sve što smo naučili, uradili, spojili smo sve naše poglede na likovnu umjetnost“, rekla je Miletićeva, koja se zahvalila i baru Gold, što su zajednički organizovali i ostvarili jednu lijepu zamisao.

Izložba u Pop  roku baru Gold može se pogledi još danas do večernjih časova.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara