Novi vrtić do kraja godine

Apr 10, 2019 @ 11:37 | autor Igor Janković
Novi vrtić do kraja godine
Društvo
0

Na gradilištu nove zgrade obdaništa u fočanskom naselju Donje Polje danas je izlivena temeljna ploča, a ovaj objekat, ukoliko sve bude teklo prema planu, trebalo bi da bude izgrađen do kraja godine.

Opština Foča u izgradnju obdaništa, kapaciteta 250 mjesta, uložiće dva i po miliona maraka kreditnih sredstava.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mensud Jahić kaže da će to biti jedan od najmodernijih vrtića u regiji.

vrtic izgled

 

„Temeljna ploča je površine 1.122 kvadratna metra, što je imponzantno. Zgrada će imati prizemlje i sprat i biće to jedan od kvalitetnijih objekata ove vrste i mislim da u regiji niko nema ovako nešto što ćemo mi imati“, rekao je Jahić.

Boško Ivanović, direktor preduzeća Konstruktor, koje izvodi radove, kaže da je rok 240 radnih dana.

vrtic gradnja 3

„Radovi su počeli krajem februara, ali je bilo prekida zbog sniježnih padavina i podzemnih voda. Sljedeća faza je izrada vertikalnih armirano-betonskih zidova i stubova, a zatim prva međuspratna tavanica, pa zidanje prizemlja, sprata i pokrivanje“, rekao je Ivanović.

U fočanskom Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ lista čekanja je iz godine u godinu sve veća, a trenutno je na njoj više od 100 djece.

Direktor ove ustanove Slađana Vladičić kaže da će novi objekat u potpunosti odgovoriti pedagoškim normativima i standardima koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Svakako, učiniće da listu čekanja sigurno smanjimo, ako ne i da završimo sa tom listom, s obzirom na kapacitet novog objekta“, istakla je Vladičićeva.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara