Novljanka Marina Mikić i Makedonac Petar Kolevski na koncertu klasične muzike u Foči

Dec 5, 2018 @ 12:07 | autor Nataša Petrović
Novljanka Marina Mikić i Makedonac Petar Kolevski na koncertu klasične muzike u Foči
Kultura
0

U Galeriji Muzeja Stara Hercegovina u Foči, u petak 7. decembra, sa početkom u 20,00 sati, održaće se koncert klasične muzike na kome će nastupiti Marina Mikić klavir i Petar Kolevski klarinet.

Marina Mikić je završila osnovnu i srednju muzičku školu u Herceg Novom, a studije klavira završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je na Katedri za gudačke instrumente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Angažovana je i kao klavirski saradnik u Operi Srpskog narodnog Pozorišta u Novom Sadu.

Petar Kolevski  je  entuzijastičan  i energičan klarinetista. Rođen u Skoplju. Započeo je svoju profesionalnu karijeru pre završetka studija, učestvujući u revijskom  orkestru  Makedonske  Radio Televizije, svirajući klarinet  i saksofon.

Iako uživa u džezu, što je njegova strast koja prati njegovu  posvećenost klasičnoj muzici, nakon diplomiranja 1996 godine, profesionalno se posvećuje klasičnom  klarinetu predavajući u srednjoj muzičkoj školi Ilija Nikolovski Luj u Skoplju. Njegov glavni rad je fokusiran na razvoju mladih talenata, što je dovelo do toga da postane jedan od vodećih pedagoga klarineta u Makedoniji. U 2011 godini, Snimio je CD – “Fantazije klarineta”, koje sadrži  transkripte poznatih kompozitora, kao što su Verdi, Paganini i Geršvin.

Svi posjetioci imaće priliku da uživaju u kompozicijama Piacola, Verdija, Vulkanova i drugih. Koncert organizuju Centar za kulturu i informisanje i Muzej Stare Hercegovine, a ulaz je besplatan.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara