NP Sutjeska: Holanđane i Belgijance oduševila priroda

Oct 22, 2015 @ 10:22 | autor Igor Janković
NP Sutjeska: Holanđane i Belgijance oduševila priroda
Društvo
0

Trećeg dana boravka u Srpskoj i BiH, predstavnici četiri turističke agencije i isto toliko medijskih kuća iz Holandije i Belgije posjetili su juče Nacionalni park “Sutjeska” i fočanske “Brione”.

Denis van der Avort, direktor holandske Pi-ar agencije “Marketing evropskih destinacija”, ističe da je Republika Srpska za turiste iz zemalja Beneluksa nova destinacija koja ima veliki potencijal.

Kao adute Republike Srpske, on navodi prirodu i aktivni turizam – planinarenje, biciklizam i rafting. “Već postoje ponude holandskih agencija koje ovdje dovode turiste i spremni smo da uključimo i nove tur-operatore u ovaj projekat”, najavljuje Avort.

Petra, novinar holandskog lista “Telegraf” žali što su se kratko zadržali u Nacionalnom parku. “Bili smo svega pola sata. Vidjeli smo otvoreni bazen i posjetili spomenik `Bitka na Sutjesci`, koji ima svoju draž, a najviše sam oduševljena prirodom. Ovaj kraj ima veliki potencijal i nadam se da ćemo zainteresovati turiste iz naših zemalja da dođu”, kaže Petra, novinar lista “Telegraf”.

Predsjednik Saveza turističkih vodiča Republike Srpske Milan Bukara /iz Turističke agencije “Cepter pasport”/ napominje da su se turističke agencije iz Holandije i Belgije, kada je riječ o ovom regionu, do sada uglavnom bazirale na Hrvatsku i Crnu Goru, a malo i na Srbiju. “Pokušavamo da proširimo njihovo interesovanje za Republiku Srpsku. Posebno im se sviđaju priroda i Trebinje. Hotelska ponuda manje-više, ali je priroda ono na čemu će da baziraju posjete turista”, kaže Bukara.

Gosti iz Belgije i Holandije stigli su u ponedjeljak, kada su posjetili Banjaluku, a u utorak su obišli Krupu na Vrbasu, Jajce, Mostar, manastir Žitomislić i Trebinje.
Iz Foče su otišli na Jahorinu, a studijsku posjetu destinacijama na Balkanu završavaju danas obilaskom Višegrada, Zlatibora i Bajine Bašte.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara