NP Sutjeska pokreće kampanju proizvodnje zdrave hrane – prva manifestacija „Ajvarijada“

Oct 11, 2017 @ 10:40 | autor Nataša Miletić
NP Sutjeska pokreće kampanju proizvodnje zdrave hrane – prva manifestacija „Ajvarijada“
Društvo
0

Nacionalni park „Sutjeska“ pokrenuo je kampanju  „ Zdrava hrana- Sutjeska“ u okviru koje će se brendirati proizvodi pripremani u Nacionalnom parku na potpuno prirodan i zdrav način po recepturama koje se tradicionalno na ovim prostorima prenose sa koljena na konjeno, te vršiti prerada i pakovanje ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, meda i drugih prirodnih proizvoda tokom cijele godine.

Jedna od prvih aktivnosti kojom Nacionalni park pokreće ovu kampanju jeste manifestacija „Ajvarijada“ koja će se održati  u subotu, na Tjentištu. Učesnici u pripremi ovog proizvoda okupiće se ispred restorana „Komlen“ na Tjentištu sa početkom u 10:00 časova. Desetak ekipa, uključujući i zaposlene u NP Sutjeska, vrijedno će raditi na pripremi ajvara, dok će gosti i posjetioci biti u prilici da na licu mjesta degustiraju i kupe ajvar za svoje potrebe. Ajvar proizveden na ovoj manifestaciji biće uvršten u ponudu restorana „Komlen“ i drugih ugostiteljskih objekata Nacionalnog parka.

Pored „Ajvarijade“ u okviru kampanje planirane su brojne aktivnosti, poput pripreme sokova, džemova, slatka od borovnica, brusnica, šljiva i drugog voća koje raste u Parku, potom priprema sezonskih salata, turšija, ajvara i ostalih tradicionalni proizvoda.

Pripremljena  zimnica u kampanji „ Zdrava hrana- Sutjeska“  plasiraće se u ugostiteljskim objektima Parka.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara