Насловна Друштво Od 1. juna dozvoljen ribolov

Od 1. juna dozvoljen ribolov

4 C
Foča

Ribolovci od 1. juna ponovo mogu da pecaju na Drini, Ćehotini, Bistrici i Sutjesci jer je procijenjeno da je završeno mriješćenje ribe, odlučilo je Sportsko-ribolovno društvo “Mladica”.
Sportsko-ribolovno društvo “Mladica” donijelo je odluku o prestanku privremene zabrane ribolova na Drini, Ćehotini, Bistrici i Sutjesci.
Ribolovcima, kao i onima koji nisu učlanjeni u “Mladicu”, skrenuta je pažnja da je ribu zabranjeno loviti bez važeće ribolovne dozvole.
Takođe, zabranjen je lov nedoraslih jedinki, ispod minimalnih propisanih veličina, kao i lov noću mladice, pastrmke i lipljena.
Uz podsjećanje da ribolov nije dozvoljen u vrijeme mrijesta i lovostaja, iz ovog Sportsko-ribolovnog društva napominju da je zabranjeno korištenje živog mamca i lov grabuljanjem, odnosno potezanjem i kačenjem udice za tijelo.

Последњи текстови

Дан Цивилне заштите: Спремни да реагују и помогну становништву

Општински штаб цивилне заштите, поводом Међународног дана цивилне заштите, у Центру за културу и информисање представио је свој рад. Посјетиоци су имали прилику и...

Људски фактор узрок већине пожара

Упркос бројним упозорењима о превентивним мјерама заштите од пожара, у прољећним мјесецима фочански ватрогасци имају пуне руке посла. Узрок већине пожара је људски фактор,односно...

У понедјељак и уторак предавања о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа

У оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета у понедјељак, 2. марта, у 18.00 часова, у амфитеатру Средњошколског центра Фоча, биће одржано предавање и панел дискусија...

Комисија обишла клизиште у Будњу

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина. У комисији кажу да је клизиште изнад површинског...

Двадесет осам година од доношења првог Устава Републике Српске

Данас се навршава 28 година од доношења првог Устава Републике Српске, једног од најважнијих конститутивних аката који су били основ за њено стварање.