Naslovna Kultura Odigrana dječija predstava “Trtica rajske ptice”

Odigrana dječija predstava “Trtica rajske ptice”

Glumci Narodnog pozorišta iz Užica, danas su u Foči odigrali predstavom pod nazivom “Trtica rajske ptice”. Ovaj pozorišni komad je  edukativnog karaktera i podsjeća gledaoce kako treba voljeti životinje, voditi računa o higijeni i biti koristan u društvu.

U prepunoj sali Gradskog narodnog pozorišta, Fočaci su uživali u predstavi namjenjenoj djeci od pet do 12 godina, ali i starijima, koji nisu zaboravili draž igre i svijet mašte.

Publika je uživala u maštovitoj glumačkoj igri, veseloj muzici, neobičnim kostimima i scenografiji, ali i priči o neobičnom gusarskom kapetanu i avanturama njegove družine, u potrazi za izgubljenim brodom i rajskom pticom.

Koni Brogonija jedini je ženski lik u predstavi. Ona je bivša nastavnica matematike koja mlati svojim dugačkim lenjirom koga god stigne i kako god stigne.

Biljana Zdravković glumica koja igra lik Koni, za naš radio je izjavila da je uvjek srećna kada nastupa prede fočanskom publikom, te dodaje da je zadovoljna kako su naši sugrađani reagovali na ovu predstavu.

U ovoj predstavi još igraju i glumci užičkog pozorišta, Goran Šmakić, Igor Borojević i Nemanja Jovanović.

trtica-ptice-rugalice-2

Mladi Fočaci nisu krili oduševljenej posle odgledane predstave. Veljko Matović i  Sofija Milić kažu da im se predstava svidjela i dodaju da su se oni posle odgledane predstave podsjetili da treba da djele, da budu dobri prema drugima, te da neterba krasti, jer je to ružno.

Tekst za ovu komediju napisao je Branko Dimitrijević, a predstava je na Internacionalnom festivalu dječjeg pozorišta u Kotoru osvojila tri nagrade, za glumu, režiju i tekst. Takođe, „Trtica rajske ptice” je, u konkurenciji predstava za djecu, proglašena najboljom na 44. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Kruševcu.

Pozorišni komad „Trtica rajske ptice”, održan je u okviru Majskih dana kulture, a organizator je Gradsko  pozorište  Foča.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...