Održan seminar u Srpskoj centralnoj biblioteci “Prosvjeta”

Dec 23, 2014 @ 17:12 | autor Ana Vuković
Održan seminar u Srpskoj centralnoj biblioteci “Prosvjeta”
Kultura
0

Jednodnevni stručni seminar s ciljem unapijređenja rada u bibliotečkoj djelatnosti, organizovala je danas Srpska centralna biblioteka „Prosvjeta“. Sa seminara je poručeno da je bibliotečka djelatnost na zadovoljavajućem nivou, ali da je neophodno raditi još više na unaprijeđenju.

„Stručna obrada serijskih publikacija-primjeri iz prakse“, predavača Ivane Mačar iz Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ iz Višegrada, „Predmetni katalog“, predavača Jelene Tadić iz Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ iz Čajniča bile su neke od tema seminara.

Ivana Mačar istakla je da su seminari jako bitni za bibliotekare jer se na njima može dosta ako ne naučiti bar ponoviti. Obrada serijskih publikacija u praksi je rjetka tema na seminarima i ovo je bila prilika da se o njoj nešto kaže.

 BIB-web

O „Ulozi biblioteke u kreiranju kulturne politike lokalne zajednice“, govorila je Violeta Radić bibliotekar iz Narodne biblioteke Srebrenica, dok je Tamara Božić bibliotekarka SŠC Zvornik predstavila Ulogu školske biblioteke za lokalnu zajednicu.

Slavica Divjak-Obrenović direktorica Srpske centralne biblioteke „Prosvjeta“ i domaćin današnjeg seminara zahvalila se svima koji su učestvovali i rekla  :

„Veoma je bitno i značajno što češće organizovati seminare, radi ukazivanja i rješavanja na problema koji postoje“.

Stojka Mijatović, predsednica Društva bibliotekara RS, istakla je važnost organizovanja seminara i učestvovanja na njima pogotovu zbog stručnog usavršavanja bibliotekara.

Seminaru su prisustvovali bibliotekari iz Višegrada, Rudog, Zvornika, Srebrenice, Čajniča, Novog Goražda i Kalinovika.

 Nag-web

Srpska centralna biblioteka „Prosvjeta“ nagradila je danas svoje najbolje i najvjernije članove. Sara Vuković nagrađena je ispred Dječijeg odjeljenja, dok je sa Odjeljenja za odrasle nagrađena Milica Todović. Drago Vladičić dobio je nagradu sa Nastavno-naučnog odjeljenja.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara