OK Maglić: “Uz podršku navijača, vraćamo pehar u Foču”

Apr 12, 2019 @ 12:19 | autor Igor Janković
OK Maglić: “Uz podršku navijača, vraćamo pehar u Foču”
Sport
0

U Foči ovog vikenda, u susretu između Maglića i Ljubinja, pada odluka o šampionu Republike Srpske u muškoj odbojci.

Prvi meč finala plej-ofa Prve lige Srpske, odigran u Ljubinju, pripao je domaćinu, a ukoliko u revanšu, koji se igra sutra u Foči, trijumfuje Maglić, majstorica bi se igrala dan kasnije, 14. aprila, takođe, u fočanskom hramu sportu.

Pred odlučujući okršaj, još je neizvjesno da li će nastupiti jedan od najbojih igrača Maglića Milan Matović, koji je u prvom meču u Ljubinju povrijedio list lijeve noge, ali bez obzira da li će biti kompletni, domaći igrači, koji su prije dvije godine bili prvaci Srpske, vjeruju da uz podršku sa tribina mogu vratiti šampionski pehar u Foču.

Kapiten Maglića Dragan Matović kaže da će biti teško nadomjestiti izostanak Milana Matovića, u slučaju da ne bude mogao da igra, ali da će ostali igrači dati maksimum, kako bi izborili majstoricu.

“Njegova povreda, koja se dogodila u trećem setu prvog meča, do kada je igra bila prilično izjednačena, zaista nas je poremetila, ne toliko fizički, koliko u našim glavama, jer je on i ranije imao tešku povredu Ahilove tetive i bili smo se prepali da se povreda nije povratila”, priča Matović.

On je uvjeren da će pobijediti ekipa koja bude imala bolji servis i prijem.

“Ljubinje nas je u prvom meču iznenadilo agresivnim taktičnim i tehničkim flot servisom. Mi ćemo morati pojačati naš servis, da pokušamo da isključimo njihov napad kroz sredinu i da ih upasivimo spajanjem bloka u zonama dva, četiri i jedan”, kaže Matović.

U ligaškom dijelu takmičenja Ljubinje je oba puta bilo bolje od Maglićaali su Fočaci u polufinalu plej-ofa, u kojem su nadigrali prvoplasiranu Drinu iz Zvornika, od koje su, takođe, tokom sezone oba puta poraženi, pokazali da to ništa ne mora da znači.

On je pozvao navijače da budu ne samo njihov sedmi, već i osmi igrač.

“Naša dvorana je prednost, imamo  šansu i daćemo maksimum da osvojimo titulu”, rekao je kapiten Maglića.

Drugi finalni meč plej-ofa između Maglića i Ljubinja  igra se u Gradskoj dvorani u Foči sutra u 19,00 časova, a eventualna majstorica u nedjelju u 14,00 časova.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara