Okruglim stolom počela manifestacija “Drinska avantura”

Jun 17, 2017 @ 16:34 | autor Snežana Glodić
Okruglim stolom počela manifestacija “Drinska avantura”
Društvo
0

Okruglim stolom na temu “Drina nas spaja”, koji je danas održan u CKI, počela je dvodnevna turističko-zabavna manifestacija “Drinska avantura”.

Cilj ove manifestacije je da okupi veliki broj mladih iz RS, BiH i Srbije, koji će pored debata učestvovati i uživati u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima.

Promicija Drine sa njenim ljepotama izuzetan je turistički potencijal lokalnih zajednica koji treba maksimalno iskoristiti, mišljenje je i stav svih koji su prisustvovali okruglom stolu.

On je zamišljen kao inicijativa Omladinskih organizacija,  odnosno mladih  ljudi,  ka lokalnim vlastima za intenziviranje saradnje između opština koje su u slivu rijeke Drine, kaže predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić.

 -“Ono što smo govorili tokom okruglog stola je lako izvodljivo. “Drinska avantura “ je turističko-promotivna  i zabavna manifestacija koju uz podršku Ministarstva porodice, omladine  i sporta i opštine Foča, Omladinska organizacija Foča organizuje prvi put. Mnogo nam je pomogla podrška i iskustvo “Drinske regate” i ljudi koji je organizuju. Samo kroz ovakve manifestacije možemo da promovišemo naše lokalne zajednice”, kaže Mandić.

Dejan Krsmanović, savjetnik načelnika opštine Višegrad smatra da je ispunjen cilj okruglog stola.  Razmijenjena su mišljenja, iskustva i napravljeni planovi za neku buduću saradnju. Opština Višegrad poslednjih godina radi na unapređenju turističkog potencijala, a za bolju međuopštinsku i prekograničnu saradnju su vrlo zainteresovani.

“Opština Višegrad može se pohvaliti time da je postala turistička destinacija, prije svega zbog Andrićgrada. Možemo se pohvaliti das mo prošle godine zabilježili više od 300 hiljada posjetilaca. Potencijal Drine moramo iskoristiti a sa tim smo se svi složi”, kaže Krsmanović.

??????????

Želja svih predstavnika lokalnih zajednica koje povezuje rijeka Drina, a koji su prisustvovali okruglom stolu,  je zajedničko djelovanje na njenoj promociji i potencijalima kojima obiluje,  razvoj regionalnog turizma i izrada i realizacija zajedničkih  projekata.

Predstavnici opštine Bajna Bašta oduševljeni su pokretanjem manifestacije “Drinska avantura”.

“Svoje dugogodišnje iskustvo podijelićemo sa organizatorima fočanske Drinske regate. Razmotrili smo dosta tema, a bilo je i priče o prekograničnoj saradnji i zajedničkim projektima prema međunarodnim fondovima”,kaže  Siniša Spasojević, iz sportsko-turističkog centra Bajina Bašta.

Da će Foča, prije svega  u turističkom smislu, dosta dobiti ovom Drinskom pričom, međuopštinskom i prekograničnom  saradnjom,  siguran je načelnik opštine Radisav Mašić .

“Drinska regata” će biti povod za bolju saradnju svih opština koje se nalaze u njenom slivu. Ona može obogatiti turističku ponudu. U našem području Drina je najbistrija i najbrža pa tu komponentu moramo iskoristiti. Iskustva drugih opština ćemo iskoristiti i na njima graditi najbolje mogućnosti”, kaže načelnik.

Najatraktivniji dio manifestacije “Drinska avantura” je spust gumenim čamcima od rafting centra Bastasi do Akva parka “Ušće”, dug 15 km,  koji  uz moto “Gdje nastaje Drina, počinje avantura” će se održati  sutra. Nakon takmičarskog dijela druženje na Drini biće nastavljeno “igrama” bez granica” i di-džej žurkom na Akva parku.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara