OO Crvenog krsta u posjeti Udruženju slijepih i slabovidih lica Foča

Oct 10, 2017 @ 12:50 | autor Snežana Glodić
OO Crvenog krsta u posjeti Udruženju slijepih i slabovidih lica Foča
Društvo
0

Поводом Међународног дана бијелог штапа, који се обиљежава 15.октобра, ОО Црвеног крста данас је Међуопштинској организацији  слијпих и слабовидих лица Фоча донирала пакете помоћи. Током године ОО Црвеног крста настоји да не  заборави чланове Међуопштинске организације  слијепих и слабовидих лица . Некада је то помоћ у виду хигијенских или прехрамбених  пакета, некада позив на превентивни здравствени преглед који се бар једном годишње реализује у просторијама Црвеног крста.

Координатор програмских активности Биљана Ђерић каже да ОО Црвеног крста настоји да подржи рад Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица Фоча.

„Најмање једном до два пута годишње дођемо и донесемо неке симболичне поклоне. Обично то буде 3. децембар, Дан особа са инвалидитетом. Настојимо да утичемо и на побољшање њиховог здравља радећи превенцију здравља“, каже Ђерићева.

Многи су проблеми са којима се храбро боре слијепа и слабовида лица, не само у нашој средини већ на цијелом подручју РС. Како би своје материјално стање поправили у организацији раде на изради пројеката и аплицирају према надлежним министарствима.   Предсједница удружења Дара Ђајић каже да им свака помоћ и  посјета много значи.

„ Наша организација као и све организације слијепих и слабовидих лица на подручју РС Дан бијелог штапа обиљежава скромно.  Иако се Дан бијелог штапа обиљежава 15. октобра ми смо одлучили да то буде данас. Нисмо уприличили дружење са нашим члановима већ само подјелу хигијенских пакета. Посјетио нас је Црвени крст и донирао нам је 16 хигијенских пакета као и одређену количину сокова и кекса“, каже Ђајићева.

Савез слијепих РС ове године обиљежава 25 година постојања и рада . На свечаној сједници која је одржана у Бања Луци,  десет организација добило је признања за успјешан рад  и уручене су им  повеље. Једна од њих је и Међуопштинска организација слијепих и слабовидих лица Фоча.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara