18 C
Foca
Naslovna Društvo Opština obezbijedila stanove za pet porodica poginulih boraca

Opština obezbijedila stanove za pet porodica poginulih boraca

Opština Foča dodijelila je pet stanova za porodice poginulih boraca, koje to pravo nisu ostvarili putem javnih poziva Ministarstva za rad i boračko-invalidsku zaštitu.

Mariji Davidović iz Brda u ratu su poginuli suprug i sin. Danas je ostvarila stambeno pravo na stan u Karađorevoj ulici. Kako ističe, to joj mnogo znači: „Već sam u godinama i teško je živjeti sam na selu. Sve manje mogu da radim, a sve češće moram posjećivati  ljekare“, rekla je Davidovićeva.

dodjela stanova 2

Za pet porodica poginulih boraca lokalna zajednica obezbijedila je stanove iz sopstvenih sredstava. Tržišna  vrijednost ovih stambenih jedinica, koje u prosjeku imaju oko 40 kvadrata stambenog prostora, je oko 300.000 maraka, kaže načelnik Opštine Foča Radisav Mašić: „Drago nam je da smo uspjeli stambeno da zbrinemo najugroženije porodice poginulih boraca koje nikada nisu ostavrile ovo pravo preko resornog ministarstva. Sredstva za izgradnju ovih stanova izdvojila je lokalna zajednica, i to je rijedak primjer da se iz lokalnog budžeta izdvajaju sredstva za ove namjene“, rekao je Mašić, koji je danas uručio ključeve stanova korisnicima.

Četiri dodijeljena stana nalaze se u Karađorđevoj ulici, dok je jedan stan u novoizgrađenoj zgradi za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide u Ulici cara Lazara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...