Opštini Foča Povelja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Maj 25, 2016 @ 16:18 | autor Radio Foča
Opštini Foča Povelja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Društvo
0

Opština Foča dobitnik je Povelje za naročite zasluge za razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ovo priznanje načelniku opštine Foča, Radisavu Mašiću, uručio je juče rektor Univerziteta Radoslav Grujić, na svečanoj akademiji kojom je ova institucija obilježila 24. godine postojanja.

Ovo nije jedino priznanje kojim je Opštini Foča odata zahvalnost za veliki doprinos razvoju visokoškolskih ustanova, posebno u poslednje tri godine, rekao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić:

-Pravoslavni bogoslovski fakultet “Sveti Vasilije Ostroški“ dodijelio je Opštini Foča svoje najveće priznanje – Medalju, a Medicinski fakultet je za doprinos razvoju fakulteta Opštini dodijelio Plaketu. Ova priznanja su najbolja potvrda rezultata koje je aktuelno opštinsko rukovodstvo ostvarilo u poslednje tri godine u oblasti visokog obrazovanja-rekao je Mašić.

On je istakao da je u proteklom periodu u Foči uz pomoć Vlade RS izgrađen studentski dom sa 350 mjesta visokog standarda, a Pravoslavni bogoslovski fakultet dobio je adekvatne, savremeno opremljene prostorije u zgradi u centru grada.

-Izgradnjom tih objekata obezbijeđeni su uslovi za trajan opstanak i dalji razvoj pomenutih fakulteta u Foči što je, uz Univerzitetsku bolnicu, najznačajnije što Foča ima-istakao je Mašić.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara