Насловна Друштво Opštinsko rukovodstvo danas o prioritetima Capa, Gornjeg Polja i Centra

Opštinsko rukovodstvo danas o prioritetima Capa, Gornjeg Polja i Centra

4 C
Foča

Opštinsko rukovodstvo nastavilo je i danas sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica u našoj opštini. Do kraja sedmice biće sagledani svi problemi i zahtjevi mjesnih zajednica koji su ušli u ovogodišnji budžet.

Načelnik opštine Foča danas je razgovarao sa predstavnicima mjesnih zajednica Cape, Gornje Polje i Centar.

MZ-CAPE

Jedan od prioriteta Mjesne zajednice Ustikolina-Cape jeste popravljanje i sanacija putne komunikacije koja vodi do grada a koja je stanovnicima ovog kraja od izuzetne važnosti, kaže Svetislav Vuković predjsednik Mjesne zajednice: „Nama je od izuzetne važnosti asfaltiranje puta koji vodi do grada, jer se mještani Capa sve više bave uzgojem malina, a to bi ima olakšalo distribuciju i povećalo proizvodnju. Asfaltiranje puta ubrzalo bi i povratak stanovništva u našu mjesnu zajednicu“, kaže Vuković.

MZ-GORNJE-POLJE

U Mjesnoj zajednici Gornje Polje u ovoj godini izvršena je popravka i popunjavanje gradske rasvjete, što će se nastaviti i u narednoj godini. Do kraja godine asfaltiraće se ulica Mehmed paše Sokolovića koja je uvrštena u ovogodišnji plan. Predsjednik mjesne zajednice Gornje Polje Svjetlana Pavlović kaže da će se i u narednoj godini zahtjevati asfaltiranje ulica u ovom naselju koje su u lošem stanju, te da će se, kada su u pitanju prioriteti, posvetiti pažnja i najmlađima u naselju Vojvode Putnika gdje će se tražiti postavljanje dječijih rekvizita: „U narednoj godini tražićemo uređenje igrališta za djecu u naselju Vojvode Putnika, dopunjavanje rasvjete i asfaltiranje dvije ulice. U ovoj godini planirano je asfaltiranje Ulice Zuke Džumhura, ali će se taj posao prebaciti za narednu godinu dok se ne saniraju ruševni objekti na toj dionici, a sredstva od sanacije te ulice sada će se prebaciti  na asfaltiranje susjedne ulice Mehmed paše Sokolovića“, kaže Pavlovićeva.

MZ-CENTAR

Jedan od najvećih prioriteta koje je Savjet mjesne zajednice Centar predočio načelniku jeste uređenje pješačke staze desnom stranom Ulice Kralja Petra, kaže Jovo Davidović predsjednik ove mjesne zajednice: „U ovoj godini urađeno je 80 odsto prioriteta koji su uvršteni u Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i mi smo zadovoljni. Ostaje neriješen  prioritet uređenja pješačke staze od Razvojne banke do Stanice policije i obezbjeđenje parking prostora za našu mjesnu zajednicu. To su prioriteti koje ćemo zahtijevati i u narednoj godini“, kaže Davidović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić ističe da je zadovoljan dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica, te da je to prilika da se sagleda svaki problem u opštini: „Do sada smo obavili deset razgovora i ljudi su uglavnom zadovljni onim što se uradilo u ovoj godini. Neki od njihovih prioriteta su ispoštovani, neki će se završiti do kraja godine ali stanovništvo ima razumijevanja i za ono što se nije moglo uraditi i što je iz objektivnih razloga izostavljeno ali će biti urađeno u narednoj godini“, kaže Mašić i dodaje da će se plan za 2016. godinu praviti prema zahtjevima savjeta mjesnih zajednica, ali da će se voditi računa da se ti prioriteti tiču većeg broja stanovništva.

Opštinsko rukovodstvo sutra će razgovarati sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica Miljevina, Izbišno i Kratine.

Последњи текстови

Дан Цивилне заштите: Спремни да реагују и помогну становништву

Општински штаб цивилне заштите, поводом Међународног дана цивилне заштите, у Центру за културу и информисање представио је свој рад. Посјетиоци су имали прилику и...

Људски фактор узрок већине пожара

Упркос бројним упозорењима о превентивним мјерама заштите од пожара, у прољећним мјесецима фочански ватрогасци имају пуне руке посла. Узрок већине пожара је људски фактор,односно...

У понедјељак и уторак предавања о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа

У оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета у понедјељак, 2. марта, у 18.00 часова, у амфитеатру Средњошколског центра Фоча, биће одржано предавање и панел дискусија...

Комисија обишла клизиште у Будњу

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина. У комисији кажу да је клизиште изнад површинског...

Двадесет осам година од доношења првог Устава Републике Српске

Данас се навршава 28 година од доношења првог Устава Републике Српске, једног од најважнијих конститутивних аката који су били основ за њено стварање.