18 C
Foca
Naslovna Društvo OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu. Neobičan kutak nastao je u okviru istoimenog projekta koji je škola realizovala kroz poziv Centra za obrazovne inicijative „Step baj Step“, a u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Foča.

Poput nastavnika i učitelja koji vrijeme prije i poslije nastave provode u školskoj zbornici, tako i đaci sada imaju svoj kutak, u kojem će kreativno iskoristiti slobodno vrijeme. Neće manjkati ni učenja, zanimljivih radionica i zabavnih aktivnosti.

Zadatak da osmisle kutak i izrade plan i program aktivnosti koje će se realizovati uspješno su obavile učenice Marija Lečić, Iva Simović i Ana Puhalo.

Sobičak foca osnovna skola sveti sava

-Sobičak je višenamjenska prostorija u kojoj ćemo kreativno iskoristiti svoje slobodno vrijeme. Prilagođena je našim potrebama, mi smo je i osmišljavali, pravili, od reciklažnog materijala sastavljali rekvizite. Tu ćemo provoditi naše slobodno vrijeme, imati zanimljive radionice, društvene igre, tu nam je i kutak za ljubitelje knjige, nauke, crtanja, čajanke i pričaonice-pojasnile su učenice.

Pomoć u opremanju kutka i izradi plana aktivnosti osnovcima su pružili fočanski srednjoškolci. I oni će uskoro u Srednjoškolskom centru otvoriti svoj „sobičak“.

-Zajedno smo radili, pomagali jedni drugima, kako je i predviđeno projektom. Mi ćemo uskoro otvoriti svoj sobičak, osnovci će nam biti naši gosti, a to će biti kutak koji je multifunkcionalan i u kome ćemo moći da koristimo slobodno vrijeme na društveno koristan način-rekao je srednjoškolac Nenad Lučić:

OŠ „Sveti Sava“ do sada je sa Centrom za obrazovne inicijative „Step baj Step“ realizovala niz projekata uvodeći brojne novine u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Prva su škola u Srpskoj, a peta u BiH, koja je dobila višenamjenski “sobičak” za učenike.

-Do sobička smo došli putem javnog poziva Centra za obrazovne inicijative “Step baj step” na koji smo aplicirali u saradnji sa našim Srednjoškolskim centrom. Drago nam je da smo zajedno uspjeli u tome. Bilo je neophodno da djeca imaju neki svoj prostor, a sada se baš pokazalo koliko to njima znači-rekla je direktorka škole, Jelena Čančar.

Zajedničko učenje, rad na domaćim zadacima, prikupljanje reciklažnog materijala i izrada zanimljivih predmeta, radionice o zdravoj ishrani, kulinarstvu, pravljenje kolačića, bavljenje naukom, čitanje knjiga, samo su dio pripremeljenog plana aktivnosti koji će učenici realizovati tokom školske godine u svom dugo željenom neobičnom kutku.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...