OŠ „Sveti Sava“: Učenici darivali odjeću i igračke

Dec 25, 2018 @ 17:23 | autor Nataša Petrović
OŠ „Sveti Sava“: Učenici darivali odjeću i igračke
Društvo
0

Odjeća koju su prerasli i igrače, čak i one omiljene, su dio paketa koji su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, koji borave u produženom boravku, prikupili za svoje vršnjake koji nisu u mogućnosti to sebi priuštiti. Ove poklone donijeli su u Crveni krst i sa osmjesima priznali da su ponosni što su postali dio ove organizacije ali i što su tako mali postali veliki volonteri.

„Skupljali smo odjeću i igračke, svi drugari su učestvovali u akciji i drago nam je što ćemo to pokloniti nekome“, rekao je Filip Lečić, učenik OŠ „Sveti Sava“.

Pored darivanja, učenici su danas postali bogatiji i za jedno novo iskustvo i nova znanja o radu Crvenog krsta. „Naučili smo šta su volonteri, kako da pomažemo drugima, šta radi Crveni krst, naučili smo ponešto i o prvoj pomoći, ali i o opasnostima od mina“, rekao je Matija Subotić.

ucenici ck 2

Učenici koji koriste usluge poduženog boravka u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uključili su se u projekat „Probudimo humanost“ i četiri mjeseca su sakupljali odjeću i igračke koje su donirali za djecu iz socijalno-ugroženih porodica. „Zaista su se svi potrudili da donesu ponešto od svojih igračaka i odjeće. Mi smo to sve donirali Crvenom krstu, koji će to proslijediti onome kome su odjeća i igračke neophodne“, rekla je učiteljica u produženom boravku Jelena Kovač.

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Foči postala je bogatija za 20 novih članova, koji će svakako, u budućnosti,  biti uključeni u akcije ove organizacije i biti bolje upoznati sa radom Crvenog krsta, ističe sekretar Opštinske organizacije Snežana Kovač: „Srećna sam što Crveni krst u Foči od danas ima 20 novih članova. Pored ove akcije, koja pokazuje humanost, ali i dječiju radost da nekome nešto mogu pokloniti, ovo je i dokaz naše dobre saradnje sa osnovnim školama u Foči. I ranije smo imali situacije kada najmlađi učenici postanu članovi naše organizacije, kao i ovi danas, i nadam se da će oni i u budućnosti biti humani, a kada odrastu i volonteri i aktivisti Crvenog krsta“.

Odjeća i igračke koje su učenici darivali,  u narednim danima biće podjeljenja njihovim vršnjacima a kako ističe Kovačeva jedan od ciljeva ove akcije jeste da se najmlađi nauče da čuvaju svoje stvari i kada im više ne budu potrebne da ih darivaju nekom drugom djetetu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara