Osnovci obradovali mališane na Dječijem odjeljenju

Dec 28, 2017 @ 16:02 | autor Nataša Miletić
Osnovci obradovali mališane na Dječijem odjeljenju
Društvo
0

Dane u Univerzitetskoj bolnici mališanima koji su smješteni na Pedijatrijskom odjeljenju danas je uljepšao Djeda Mraz.

Novogodišnje poklone obezbijedio im je Savjet učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ u akciji „Jedno dijete, jedan slatkiš“.

Pomoćnik Djeda Mraza Ksenija Kulić ističe da na ovaj način žele da uljepšaju djeci dane koje provode u bolnici: „Udružili smo se da bismo sakupili paketiće za djecu koja novogodišnje praznike provode u bolnici i da bismo im, na ovaj način napravili prazničnu idilu“, rekla je Ksenija.

deda mraz 2

Svake godine sve veći broj učenika Osnovne škole “Sveti Sava” odazove se ovoj akciji. Rukovodilac Savjeta učenika, nastavnik Goran Starović ponosan je na đake, koji su ove godine sakupili dovoljno slatkiša i, pored mališana na Pedijatrijskom odjeljenju,  napravili poklone za djecu iz socijalno-ugroženih porodica i učenike iz Miljevine: „Svake godine na ovu akciju odaziva se sve veći broj učenika, tako da uspijemo da napravimo dosta bogatih paketića. Već sedam godina, na kraju prvog polugodišta, provodimo ovu akciju. Dio paketića smo donijeli u bolnicu, gdje danas nije bilo puno djece što nas posebno raduje. Ostale paketiće podijelićemo djeci iz socijalno-ugroženih porodica, a dio  djeci u Miljevini“, rekao je Starović.

deda mraz 3

U akciji „Jedan učenik jedan slatkiš“, Savjet učenika Osnovne škole „Sveti Save“ ove godine je prikupio 63 novogodišnja paketića.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara