18 C
Foca
Naslovna Društvo Otkriven spomenik poginulim pripadnicima nekadašnjeg CJB Srbinje

Otkriven spomenik poginulim pripadnicima nekadašnjeg CJB Srbinje

Ispred sjedišta Policijske uprave Foča danas je otkriven i osveštan spomenik poginulim pripadnicima nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje.

Radovan Radović, sin poginulog policajca Vladimira Radovića ponosan je što je on nastavio putem svoga oca, te što je njegov otac, čije je ime upisano na danas otkrivenom spomeniku, jedan od heroja koji su dali život za Republiku Srpsku: „Moj otac je poginuo na početku rata. Srećan sam što mogu da nastavim njegovim putem i da budem policajac, ali i ponosan što je njemu i njegovim saborcima ukazana čast otkrivanjem ovog spomenika“.

SPOMENIK PU FOCA 3

Sa područja nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje u ratu je život izgubilo njih 38, od kojih je 12 bilo iz Foče. „Za mlađe pripadnike Policijske uprave Foča ovaj spomenik će biti simbol i svakodnevno ih podsjećati na naše pripadnike koji su dali ono najvrjednije za stvaranje Republike Srpske, a to je svoj život“, rekao je načelnik Policijske uprave  Foča Velimir Kostović.

Ispred sjedišta Policijske uprave Foča djeca poginulih pripadnika policije nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačom okrili su spomenik, na kojem su upisana imena 12 policajaca iz Foče koji su život dali za stvaranje Republike Srpske. Lukač ističe da je resorno ministarstvo izgradilo spomenike ispred svake od 10 policijskih uprava u Srpskoj, spomenik i crkvu u Banja Luci posvećene pogunilim pripadnicima policije, a u proteklom ratu nastradalo ih je 782. Dodaje da ti spomenici trebaju svakodnevno podsjećati sve nas na njihovo herojstvo: „Otkrili smo spomenik našim junacima koji su stvarali Republiku Srpsku i koji su dali svoj život za sve ovo što danas imamo. To ne smijemo da zaboravimo a ovi spomenici podsjećaće nas na njihovo herojstvo“, rekao je Lukač.

SPOMENIK PU FOCA 2

Svoju zahvalnost povodom izgradnje spomen ploče izrazio je i načelnik opštine Foča Radisav Mašić,  napominjući da je uspostavljanje Policijske uprave Foča od izuzetne važnosti za ovu lokalnu zajednicu.

Ministar Lukač obišao je i rekonstruisanu zgradu Policijske uprave Foča u koju je uloženo oko 200.000 maraka, te najavio uvećanje penzija svim penzionisanim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...