Otvorena izložba slika srednjoškolske sekcije “Art in medias res”

Sep 16, 2017 @ 12:53 | autor Radio
Otvorena izložba slika srednjoškolske sekcije “Art in medias res”
Kultura
0

U galeriji Muzeja Stara Hercegovina sinoć je otvorena prodajna izložba slika članova srednjoškolske  sekcije „Art in medias res“ pod nazivom „Izložba ’98“.

Sedmoro autora generacije ’98 svoj talenat je predstavilo kroz 30 radova koji su nastali tokom školovanja pod rukovodstvom profesora likovne kulture Ranka Kovača. Sve slike su rađene tehnikom ulje na platnu a motivi su različiti, od pejzaža, aktova do mrtve prirode i drugih. Likovno umijeće prisutnima su pokazali: Bosa Drakul, Ljiljana Arsić, Aleksandra Gagović, Ana Ivanović, Nataša Vuković, Milojko Radović i Snežana Blagojević.

Izložba slika2

Jedna od bivših članica likovne sekcije Tanja Miletić ponijela je prelijepe utiske sa izložbe.

“Sve pohvale za sve radove, i za profesora Ranka Kovača, oduševljena sam”, rekla je ona.

Bosa Drakul i Ljiljana Arsić čiji su radovi izloženi kažu da je slikanje za njih jedan od načina na koji mogu da izraze emocije.

„Ja neću upisivati likovnu akademiju ali planiram amaterski da se bavim slikanjem. Ovdje sam izložila osam slika. Uglavnom su u pitanju pejzaži, a ima i motiva fantastike i mrtve prirode“, priča Bosa.

„Ja sam izložila sedam slika. Motivi su pretežno aktovi i mrtva priroda, pejzaž i jedan portret“, kaže Ljiljana.

Izložba slika4

Članovi likovne sekcije “Art in medias res” svoje slike su i ranije imali priliku da predstave sugrađanima, navodi direktorica muzeja Stare Hercegovine Snježana Kunarac.

“Ovo je na neki način njihova oproštajna izložba u ovoj sekciji, vidim da je dobro prihvaćena od sugrađana. Drago mi je da na ovaj način možemo da im pružimo podršku”, priča ona

Izložba slika5

Svi zainteresovani izložene radove mogu da pogledaju do 20. septembra.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara