Plesni spektakl mališana, majki i vaspitača

Jun 2, 2015 @ 11:54 | autor Nataša Petrović
Plesni spektakl mališana, majki i vaspitača
Društvo
0

U Gradskoj dvorani u Foči sinoć je održana manifestacija “Rastimo uz ples” u kojoj su učestvovala mališani iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, predškolci i djeca iz produženog boravka OŠ „Sveti Sava“ i njihove majke i vaspitači. Na podijumu sinoć je plesalo oko 260 učesnika.

„Rastimo uz ples”, naziv je Međunarodne dječije manifestacije, koju već drugu godinu zaredom organizuje Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj” u saradnji sa Dječijom plesnom asocijacijom Beograd.

rastimo-uz-ples.2

Rastimo uz ples, Sjedi Ćira, Zum-Zum, Polka, Ne rugaj se, Djeca su ukras svijeta, Pačiji i Pingvin ples, samo su neke od kompozicija uz koje je oko 260 mališana fočanskog vrtića, predškolaca, djece iz produženog boravka iz OŠ „Sveti Sava“ vaspitača i roditelja, sinoć predstavilo svoje plesne koreografije, koje su vrijedno spremali proteklih mjeseci.

Foča je tako ovim neobičnim performansom nastavila da bude dio regionalne manifestacije „Rastimo uz ples“ u kojoj učestvuje 56 predškolskih ustanova iz Srbije, BiH, Crne Gore i zaplesala sa njima u isto vrijeme po istom plesnom programu.

rastimo-uz-ples.3

Kao i prošle godine mališani su oduševljeni ovom manifestacijom i sa velikom radošću su plesali za mnogobrojne posjetioce. Kažu da i mame jednako lijepo igraju kao i oni.

Mame koje su same izvele „Polku”, a sa djecom više drugih igara, oduševljene su plesnom idejom i ističu da će joj se uvijek rado odazvati. Tanja Lalovac ističe da je ovo prelijepa manifestacija: „Divna manifestacija u kojoj učestvujem već drugu godinu. Utisci djece ali i nas majki su predivni“.

Vaspitač u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Nemanja Sekulović kaže da su se djeca rado pripremala za ovu manifestaciju, te da su koreografije vježbali skoro tri mjeseca: „Ovo je predivna manifestacija za koju su se djeca već tri mjeseca rado pripremala. Pored toga bitna je jer se djeca upoznaju i druže, a sve kroz ples i dječije pjesme koje oni vole“, kaže Sekulović.

rastimo-uz-ples.4

Već dvije godine Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ je dio ovog projekta. Manifestacija „Rastimo uz ples“ se održava pet godina, a fočanski vrtić je među prvima iz Bosne i Hercegovine koji se uključio ovaj u projekat, nakon vrtića „SOS Kinderdorf“ iz Goražda i Dječijeg vrtića iz Brčkog, kaže direktorica vrtića iz Foče Slađana Vladičić: „Mi smo ovaj projekat predstavili vaspitačima u vrtićima iz naše regije, i drago nam je da su prihvatili da učestvuju u ovom projektu. Mi smo već dvije godine smo dio ovog projekta, od januara smo počeli da pripremamo djecu, a od mjeseca februara su startovale i mame, dva puta sedmično smo vježbali, a publici smo priredili pravi plesni spektakl. Ova manifestacija se održava pet godina, drago nam je što smo dio ove velike porodice i to nastavljamo i narednih godina“, rekla je Vladičićeva.

Pored Foče, u BiH sinoć su plesala i djeca iz vrtića iz Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Pala, Goražda i Čajniča.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara