Pljevlja sveukupni pobjednik MOSI 2017 – Zastava Igara predata Priboju

Jul 10, 2017 @ 14:04 | autor Nataša Miletić
Pljevlja sveukupni pobjednik MOSI 2017 – Zastava Igara predata Priboju
Sport
0

Ceremonijom svečane predaje zastave MOSI, narednom gradu domaćinu Priboju, završene su 54. MOSI Pljevlja 2017. Prije toga izvršena je ceremonija svečanog dodjela pehara pobejdnicima u ekipnim disciplinama i pehara za sveukupne pobjednike najmasovnijeg sportskog takmičenja koje je održano u Crnoj Gori.

Pljevlja su sa 1654 boda sveukupni pobejdnik Igara. Drugo mjesto osvojila je ekipa Sokoca sa 809 bodova, a treći je bio Priboj 725 bodova.

Sportisti Foče na igrama su osvojili dvije medalje, stonoteniserke zlato i teniseri srebro.

Stonoteniserke Foče na ovogodišnjim MOSI odigrale su četiri meča i zabljižile isto toliko pobjeda, što je bilo dovoljno za zlatnu medalju, jer su u ukupnom plasmanu bile prve. Najteži meč svakako im je bio prvog dana MOSI sa Beranama za koje igra juniorska i seniorske reprezentativka Ivona Petrić. Fočanske stonoteniserke, u sastavu Snežana Marković, reperezentativka BiH, Nada Marković i Marija Mališ, savladale su Berane sa 4:2. Nakon toga savladale su Pljevlja sa 4:0, Požegu  sa 4:1 i Sokolac sa ubjedljivih 4:0.

Zlatna medalja je povod za veliku sreću, ali i učešće na MOSI predstavlja veliku radost i čast za mlade fočanske stonoteniserke: „Velika je čast igrati za svoj grad posebno na ovako lijepom turniru kao što je MOSI. Mečevi su bili teški, ali dali smo sve od sebe da osvojimo zlato“, rekla je Snežana Marković.

19885777_10211334782217571_1739205792_o

„Izuzetno sam ponosna na našu ekipu koja je odigrala sjajne mečeve i na kraju smo pobijedili sve protivnike. Na Igrama je izuzetno loijepo, družimo se sa drugim učesnicima i organizacija je bila odlična“, rekla je Marija Mališ.

Dugodišnji učesnik MOSI je i Nada Marković, selektor seniorske ženske reperezentacije BiH, koja ističe da ove Igre predstavljaju posebno zadovoljstvo za svakog sportistu. Na MOSI-ju se uvijek sretnu veliki sportisti, reprezentativci, a i među onim manje poznatim uvijek se nađu talenti, kaže Markovićeva: „ Na MOSI učestvujem više od 25 godina. I to je izuzetna čast za svakog sportistu da predstavlja svoj grad među ovoliko gradova iz tri države. Na ovim grama uvijek se može uživati u mečevima profesionalaca, ali mogu se i primijetiti veliki talenti. Kada su talenti u pitanju, njihov napredak, prije svega, zavisi od njihovih matičnih klubova, ali žao mi je ako se neki od njih ne prepoznaju“, kaže Markovićeva.

19814487_10211303725041161_1256459690_o

Teniseri Foče osvojili su na 54. MOSI srebrnu medalju, a oni su u finalu savladani od Bijelog Polja rezultatom 2:1. Na putu do finala savladali su Požegu i Priboj. U finalnom meču naši teniseri su u dublu, koji je bio odlučujući propustili pet meč lopti. Teniser Foče, Srđan Fundup ističe da im je izuzetno žao što su propustili zlato, ali najavljuje uspješne nastupe na narednim MOSI: „U finalu ja sam izgubio jedan set, a Luka Miletić je pobijedio i izborio dubl za našu ekipu. U dublu smo imali pet meč lopti koje nismo iskoristili. Žao nam je zbog toga, ali sport je takav, često se desi da jedna lopta odluči meč. U Foči ima velikih talenata za tenis i dosta dobrih mladih igrača, tako da će naš grad i u budućnosti sigurno osvajati medalje na MOSI“, rekao je Fundup koji je čestitato stonoteniserkama zlatnu medalju i odbojkašicama plasman na sjajno peto mjesto.

Iako su izgubile samo jedan meč od Rogatice u grupi rezultatom 2:1, odbojkašice Foče  plasirale su se na peto mjesto mjesto. U grupnoj fazi savladale su Novi Pazar i Višegrad sa po 2:0. U borbi za plasman, savladale su Čajetinu i Sokolac, takođe sa ubjedljivih 2:0.

19807347_10211298243104116_247171911_o

Odbojkašica Foče Tamara Vrećo ističe da su se predano borile u svakom meču, ali da je o medalji odlučila prbva utakmica sa Rogaticom: „Predano smo se borile u svakom meču radi što boljeg sveukupnog plasmana. Mečevi su igrani u podnevnim časovima, pri temperaturama i do 35 stepeni i zaista je bilo teško. Čestitam stotnoteniserkama i teniserima na osvojenim medaljama“.

U ženskoj odbojci na 54. MOSI bila je jedna od najvećih konkurencija. Polovina gradova učesnika imala je žensku odbojkašku ekipu. Među 16 ekipa naše odbojkašice su bile pete. Kapiten ekipe Maja Mašić: „Ove godine na Igrama u ženskoj odbojci bila je iziuzetno jaka konkurencija. I bilo je dosta dobrih ekipa tako da se igrala sjajna odbojka. Mi smo dali sve od sebe, ali u našoj grupi  jednostavno je ekipa Rogatice imala više sreće. Sve odbojkašice Foče ulazile su u igru i pokazale su sjajne partije“, zaključila je Mašićeva.

SONY DSC

Za najboljeg sportistu 54. MOSI Pljevlja 2017. Proglašen je atletičar Stjepan Bojanić iz Priboja koji je osvojio zlatne medalje u trkama 100, 200 i 400 metara i bronzanu medalju u trci štafeta 4×100 metara. Najbolja sportiskinja MOSI je atletičarka iz Užica Tamara Milićević koja je pobjedila u trkama na 800, 1.500, 3.000 metara. Pehar za fer plej dobila je ekipa Petnjice koja je u Pljevljima prvi put učestvovala na MOSI.

Na MOSI su takmičio rekordan broj gradova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Oko 2.400 sportista, trenera i sportskih radnika, iz 32 grada, takmičilo se pet dana na terenima u Pljevljima od osam do 22 časa. Svečano otvaranje pratilo je oko 4.000 gledalaca, a atlestka takmičenje oko 2.000. Takođe približno toliko ljudim svakog dana, uživalo je u odbojci, košarci, malom fudbalu, rukometu, fudbalu… 54. MOSI Pljevlja 2017 pratilo je 17 medija iz regiona, među kojima i naša kuća. Na ovoj svojesvrsnoj smotri sporta i mladosti takmičio se 81 reprezentativac i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara