18 C
Foca
Naslovna Društvo Počela nastava u drugom polugodištu

Počela nastava u drugom polugodištu

U Osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počelo drugo polugodište za 95.432 učenika osnovnih i 43.913 učenika srednjih škola u Srpskoj.

U SŠC u Foči jutros je u školske klupe sjelo ukupno 655 učenika, raspoređenih u 12 odjeljenja gimnazije, 10 četvrtog stepena i u 5 odjeljenja trećeg stepena. Kako nam je potvrdila direktorica Borka Kovač, sa nastavom se krenulo bez problema i sve je spremno za njeno kvalitetno odvijanje.

I u OŠ Veselin Masleša na vrijeme je i bez problema počela nastava u drugom polugodištu. U ovoj osnovnoj školi ima dovoljno zaliha uglja za uredno zagrijavanje školskih prostorija, a neće biti problema ni sa prevozom učenika, rekao je direktor Radoje Miletić.

Ovu školu pohađa 530 učenika, 395 je u centralnoj školi, u područnim školama, na Brodu 114 i Popovom Mostu 10, a u područnim odjeljenjima u Mešajima i Čelebićima 9, odnosno 2 učenika.

U OŠ Sveti Sava jutros je u klupe sjelo 798 učenika, od kojih je 700 u centralnoj školi, 87 u područnoj školi u Miljevini i 11 u područnom odjeljenju Dragočava.

Kako nam je rekla direktorica Jelena Čančar i u ovoj školi sa nastavom se krenulo bez problema. Obezbijeđena je dovoljna količina uglja, što je garancija za dobro zagrijavanje školskih prostorija u zimskom periodu.

Kako je najavila, sutra će biti skraćeni časovi na 30 minuta zbog velikog broja učenika i nastavnika koji proslavljaju krsnu slavu, Sabor Svetog Jovana Krstitelja.

Školska godina za učenike devetog razreda trajaće do 5. juna, a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 19. juna.

U srednjim školama, nastava se za maturante završava 13. maja, dok će ostali učenici nastavu završiti 10. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...