Насловна Друштво Počela nastava u drugom polugodištu

Počela nastava u drugom polugodištu

10.8 C
Foča

U Osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počelo drugo polugodište za 95.432 učenika osnovnih i 43.913 učenika srednjih škola u Srpskoj.

U SŠC u Foči jutros je u školske klupe sjelo ukupno 655 učenika, raspoređenih u 12 odjeljenja gimnazije, 10 četvrtog stepena i u 5 odjeljenja trećeg stepena. Kako nam je potvrdila direktorica Borka Kovač, sa nastavom se krenulo bez problema i sve je spremno za njeno kvalitetno odvijanje.

I u OŠ Veselin Masleša na vrijeme je i bez problema počela nastava u drugom polugodištu. U ovoj osnovnoj školi ima dovoljno zaliha uglja za uredno zagrijavanje školskih prostorija, a neće biti problema ni sa prevozom učenika, rekao je direktor Radoje Miletić.

Ovu školu pohađa 530 učenika, 395 je u centralnoj školi, u područnim školama, na Brodu 114 i Popovom Mostu 10, a u područnim odjeljenjima u Mešajima i Čelebićima 9, odnosno 2 učenika.

U OŠ Sveti Sava jutros je u klupe sjelo 798 učenika, od kojih je 700 u centralnoj školi, 87 u područnoj školi u Miljevini i 11 u područnom odjeljenju Dragočava.

Kako nam je rekla direktorica Jelena Čančar i u ovoj školi sa nastavom se krenulo bez problema. Obezbijeđena je dovoljna količina uglja, što je garancija za dobro zagrijavanje školskih prostorija u zimskom periodu.

Kako je najavila, sutra će biti skraćeni časovi na 30 minuta zbog velikog broja učenika i nastavnika koji proslavljaju krsnu slavu, Sabor Svetog Jovana Krstitelja.

Školska godina za učenike devetog razreda trajaće do 5. juna, a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 19. juna.

U srednjim školama, nastava se za maturante završava 13. maja, dok će ostali učenici nastavu završiti 10. juna.

Последњи текстови

Британски амбасадор Филд и начелник Машић уручили помоћ старим лицима

Амбасадор Велике Британије у БиХ Мет Филд и начелник општине Фоча Рaдисав Машић посјетили су данас четири фочанске породице и уручили им...

Поштуј туђе, студирај своје – студирај српски језик

Драги матуранти, ви се тренутно налазите на највећој животној прекретници. Завршавате један занимљив и узбудљив период свог живота и пред вама се...

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се...

ОО СДС Фоча: Зашто се сједница локалног парламента одржава у сали Градског позоришта?

Општински одбор Српске демократске странке Фоча у саопштењу достављеном медијима поставио је питање начелнику Општине  и предсједнику Скупштине Општине зашто се сједница...

Сједница фочанског парламента након тромјесечне паузе

Након тромјесечне паузе, због ванредног стања и мјера заштите од вируса корона, сједница фочанског парламента биће одржана идућег четвртка, 4. јуна, најављено...