Насловна Друштво Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

10 C
Foča

Foto: Ilustracija

Na putevima u Republici Srpskoj, od danas pa do nedelje, 18. avgusta provodiće se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na prekoračenje brzine kretanja vozila, te vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a podsjećaju da je lani najviše lica u saobraćaju smrtno stradalo u avgustu /25/, a u julu ove godine 18, što je za tri lica više nego u istom mjesecu prošle godine. Analize uzroka 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je u julu i avgustu ove godine godine smrtno stradalo 25 lica, pokazuju da je najčešći uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina /45 odsto/, dok je u 21 odsto slučajeva utvrđeno prisustvo alkohola u krvi kod vozača.

MUP Srpske raspolaže sa dva vozila presretača koja evidentiraju prekršaje u saobraćaju na putevima Srpske, a pored njih brzinu kretanja vozila bilježe radari i stacionarne kamere.

Uskoro bi svaka policijska uprava trebala dobiti po jedno vozilo presretač pa tako i Policijska uprava Foča,  ali i više stancionarnih kamera koje će biti postavljene na putevima na području ove policijske uprave, rekao je nakon sastanka sa ministrom MUP-a Draganom Lukačem načelnik opštine Foča Radisav Mašić: „Sa ministrom smo razgovarali o tome da pojačamo kontrolu saobraćaja na našim magistralnim putevima i rekao nam je da će sve policijske uprave uskoro dobiti po jednog presretača, tako da će i naša policija imati presretača koji će raditi na putevima na području PU Foča. Osim toga sve policijske uprave, pa i Foča, dobiće više stacionarnih kamera koje će biti postavljene na više mjesta.

Mašić dodaje da je Opština spremna pomoći nabavku nadzornih kamera koje će biti postavljene na gradskim ulicama: „Te kamere bi trebale biti postavljene na gradskom prostoru. To su savremene kamere koje će moći registrovati  vozače i vozilo, da li je ono registrovano ili ne i biće postavljene na ključnim mjestima na ulasku u grad“, rekao je Mašić.

Iz MUP-a apeluju da se svi učesnici u saobraćaju i vozači pridržavaju propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...