Naslovna Društvo Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

14 C
Foča

Foto: Ilustracija

Na putevima u Republici Srpskoj, od danas pa do nedelje, 18. avgusta provodiće se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na prekoračenje brzine kretanja vozila, te vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a podsjećaju da je lani najviše lica u saobraćaju smrtno stradalo u avgustu /25/, a u julu ove godine 18, što je za tri lica više nego u istom mjesecu prošle godine. Analize uzroka 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je u julu i avgustu ove godine godine smrtno stradalo 25 lica, pokazuju da je najčešći uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina /45 odsto/, dok je u 21 odsto slučajeva utvrđeno prisustvo alkohola u krvi kod vozača.

MUP Srpske raspolaže sa dva vozila presretača koja evidentiraju prekršaje u saobraćaju na putevima Srpske, a pored njih brzinu kretanja vozila bilježe radari i stacionarne kamere.

Uskoro bi svaka policijska uprava trebala dobiti po jedno vozilo presretač pa tako i Policijska uprava Foča,  ali i više stancionarnih kamera koje će biti postavljene na putevima na području ove policijske uprave, rekao je nakon sastanka sa ministrom MUP-a Draganom Lukačem načelnik opštine Foča Radisav Mašić: „Sa ministrom smo razgovarali o tome da pojačamo kontrolu saobraćaja na našim magistralnim putevima i rekao nam je da će sve policijske uprave uskoro dobiti po jednog presretača, tako da će i naša policija imati presretača koji će raditi na putevima na području PU Foča. Osim toga sve policijske uprave, pa i Foča, dobiće više stacionarnih kamera koje će biti postavljene na više mjesta.

Mašić dodaje da je Opština spremna pomoći nabavku nadzornih kamera koje će biti postavljene na gradskim ulicama: „Te kamere bi trebale biti postavljene na gradskom prostoru. To su savremene kamere koje će moći registrovati  vozače i vozilo, da li je ono registrovano ili ne i biće postavljene na ključnim mjestima na ulasku u grad“, rekao je Mašić.

Iz MUP-a apeluju da se svi učesnici u saobraćaju i vozači pridržavaju propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Poslednji tekstovi

Danas sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano, vjetrovito i toplo vrijeme, uz malu oblačnost i dnevnu temperaturu od 13...

Dva nova slučaja virusa korona u Srpskoj, ukupno 304

U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...