Počela rekonstrukcija gradskog bazena u Čajniču

Maj 13, 2016 @ 13:30 | autor Radio Foča
Počela rekonstrukcija gradskog bazena u Čajniču
Društvo
0

U Čajniču je počela rekonstrukcija gradskog bazena vrijedna 38.129,00 KM, koja se finansira sredstavima prikupljenih od vodnih naknada i sredstavima iz budžeta opštine Čajniče. Ovim projektom je obuhvaćena i sanacija korita rječice Janjine.

Prema riječima nadležnih u opštini, rekonstrukcija će trajati mjesec dana, a radiće se i na pratećim sadržajima i instalacijama koje se ne nalaze u samom bazenu. Kako je istakao načelnik opštine Goran Karadžić, u narednih mjesec dana bazen će dobiti novi izgled i sjaj.

„Završetkom rekonstrukcije poboljšaće se uslovi za kupanje na bazenu, mada je ovaj bazen i sada, što se tiče kvaliteta vode jedan od boljih bazena. Za ovoliko godina koliko postoji nismo imali ni jedan negativan nalaz kvaliteta vode“, istakao je Karadžić.

bazen-cajnice-2

On je podsjetio da će rekonstrukcija obuhvatiti izgradnju novog vodovoda, kao i rješavanje hidro problema koji su do sada bili prisutni. „Ugradiće se filteri za vodu, hidranti za čišćenje bazena, ventili i dovod vode do bazena“- kaže Karadžić.

Karadžić dodaje da će se  izgraditi i nova skakaonica i pločnik oko bazena pokriven pločicama površine oko 300 m², te da će se postaviti bezbjedonosna zaštitna ograda i pločice sa unutrašnje strane bazena.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara