Насловна Друштво Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

9 C
Foča

Upis djece u prvi razred u OŠ “Sveti Sava” obaviće se 18. i 19. aprila u vremenu od 08:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a upis djece u područno odjeljenje u Miljevini zakazano je za 17. april u vremenu od 10:00 do 12:00 časova.

Upis djece u OŠ „Veselin Masleša“ obaviće se 18. i 19. aprila od 09:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a u školi  na Brodu sa područnim odjeljenjem Mješaja 17. aprila od 10 do 13 časova. U područnoj školi na Popovom Mostu upis će se obaviti 16. aprila od 10:30 do 11:30 časova.

Pri upisu obavezno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje i potvrdu o prebivalištu. Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu na uvid se daje i Knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Prije upisa utvrđuje se zdravstvena sposobnost djeteta.

Ljekarski pregledi obavljaju se u Domu zdravlja u Foči svakim radnim danom od 01. do 18. aprila u terminu od 08:00 do 14:00 časova.

U prvi razred u školskoj 2019/20. godini upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja kalendarske 2019. godine navršavaju šest godina, ukoliko se ocijeni da je dijete spremno za polazak u školu. U prvi razred se upisuje i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u školu.

Roditelji su dužni da pri upisu djeteta u prvi razred poštuju školsko upisno područje, koje dokazuju o stalnom mjestu boravka.

 

 

Последњи текстови

Промјенљиво облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме, мјестимично са кишом и локалним пљусковима и највишом дневном температуром...

Мјештани Ријеке поправили кров на најстаријој фочанској цркви

Мјештани Ријеке Челебићке поправили су кровни покривач на Цркви Светог Николе у том селу, која је национални споменик БиХ.

Британски амбасадор Филд и начелник Машић уручили помоћ старим лицима

Амбасадор Велике Британије у БиХ Мет Филд и начелник општине Фоча Рaдисав Машић посјетили су данас четири фочанске породице и уручили им...

Поштуј туђе, студирај своје – студирај српски језик

Драги матуранти, ви се тренутно налазите на највећој животној прекретници. Завршавате један занимљив и узбудљив период свог живота и пред вама се...

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се...