18 C
Foca
Naslovna Društvo Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

Upis djece u prvi razred u OŠ “Sveti Sava” obaviće se 18. i 19. aprila u vremenu od 08:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a upis djece u područno odjeljenje u Miljevini zakazano je za 17. april u vremenu od 10:00 do 12:00 časova.

Upis djece u OŠ „Veselin Masleša“ obaviće se 18. i 19. aprila od 09:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a u školi  na Brodu sa područnim odjeljenjem Mješaja 17. aprila od 10 do 13 časova. U područnoj školi na Popovom Mostu upis će se obaviti 16. aprila od 10:30 do 11:30 časova.

Pri upisu obavezno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje i potvrdu o prebivalištu. Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu na uvid se daje i Knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Prije upisa utvrđuje se zdravstvena sposobnost djeteta.

Ljekarski pregledi obavljaju se u Domu zdravlja u Foči svakim radnim danom od 01. do 18. aprila u terminu od 08:00 do 14:00 časova.

U prvi razred u školskoj 2019/20. godini upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja kalendarske 2019. godine navršavaju šest godina, ukoliko se ocijeni da je dijete spremno za polazak u školu. U prvi razred se upisuje i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u školu.

Roditelji su dužni da pri upisu djeteta u prvi razred poštuju školsko upisno područje, koje dokazuju o stalnom mjestu boravka.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...