Насловна Uncategorized Počinje nova školska godina-u klupama 1815 učenika

Počinje nova školska godina-u klupama 1815 učenika

10.8 C
Foča

U svim školama u RS sutra počinje nova školska godina.

Na području opštine Foča u školske klupe, u dvije osnovne škole i u SŠC, sješće ukupno 1815 učenika.

Nastavu u SŠC u školskoj 2017/2018.godini pohađaće ukupno 598 učenika raspoređenih u 25 odjeljenja četvrtog i trećeg stepena obrazovanja,  koji će nakon završene srednje škole steći zvanja gimnazijalca, medicinskog i farmaceutskog tehničara, ekonomskog i bankarskog tehničara, trgovca i automehaničara.

U prve razrede ove školske godine upisana su 142 učenika, deset učenika manje u odnosu na prošlu godinu, a ove školske godine nastavu će u SŠC u Foči pohađati 38 učenika manje u odnosu na prošlu.

Nastava za učenike prvih razreda sutra će početi u 8, a za učenike starijih razreda u 9 časova.

U OŠ Veselin Masleša osnovno obrazovanje ove godine stiče ukupno 496 učenika raspoređenih u 28 odjeljenja. U centralnoj školi nastavu će pohađati 384 učenika, u područnoj školi na Brodu 94, područnim odjeljenjima Mješaja i Popov Most  9, odnosno 8 učenika.

U ovu školu u prve razrede upisano je ukupno 35 prvačića , za 22 manje u odnosu na prošlu školsku godinu. U centralnu školu upisan je 31 prvačić, u školu na Brodu 3, Mješajima 1, dok u područno odjeljenje Popov Most ove godine nije upisan nijedan učenik.

S obzirom da je ove godine devetogodišnje obrazovanje u školi na Popovom Mostu ukinuto, četiri učenika od šestog do devetog razreda  nastavu će pohađati uškoli na Brodu. Prevoz je obezbijedila škola.

Doček prvačića u centralnoj školi sutra je zakazan za 12 časova. Učenici od drugog do petog razreda obavezni su na nastavu doći u 13 : 10, a za učenike od šestog do devetog razreda nastava počinje u 7:50 časova.

Ove školske godine u centralnoj školi organizovan je produženi boravak za 84 djece od prvog do trećeg razreda. Djeca će u njemu moći boraviti od 6:30 do 17:30 časova.

U OŠ Sveti Save u ovoj školskoj godini nastavu će pohađati 721 učenik raspoređeni u 34 odjeljenja od prvog do devetog razreda, što je za 29 učenika manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

U centralnoj školi osnovno obrazovanje sticaće 645 učenika, u područnoj školi na Miljevini 66 i područnom odjeljenju na Dragočavi 10 učenika u kombinovanom odjeljenju od prvog do petog razreda.

U ovoj školskoj godini u OŠ Sveti Sava upisano je ukupno 58 prvačića, u centralnoj 55, Miljevini 2, Dragočavi 1 učenik.

Prijem prvačića sutra je zakazan u 10 časova. Nastava za učenike od šestog do devetog razreda počinje u 8 časova, a učenici od drugog do petog razreda obavezni su na nastavu doći u 13:30 časova.

I ove školske godine u OŠ Sveti Sava biće organizovan produženi boravak u kome će svakodnevno boraviti 104 učenika od 6:45 do 17:15 časova.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...