Područje od Lazareva do Čelebića bez struje- električari čekaju ispomoć iz Bratunca

Dec 3, 2017 @ 18:24 | autor Igor Janković
Područje od Lazareva do Čelebića bez struje- električari čekaju ispomoć iz Bratunca
Društvo
0

Više stabala crnogoričnog drveća, pod težom snijega, palo je po dalekovodu prema Čelebićima, pa fočanski električari moraju da sačekaju pomoć specijalizovane ekipe iz Bratunca za prosijecanje šume koja će stići sutra ujutro.

Sa ovog dalekovoda strujom se napaja dio gradskog područja, tačnije naselje Lazarevo, zatim prigradska naselja Prevrać i Velečevo, te sela Biokovi, Orahovo, Slatina i mjesne zajednice na platou kanjona Tare – Čelebići, Zavait i Meštrevac.

Domaćinstva na ovom području provešće noć u mraku, a u fočanskoj Elektrodistribuciji je rečeno da će se morati posjeći desetak ogromnih stabala smrče, odnosno više desetina kubika tehničkog drveta, a da su otežavajuće okolnosti nepristupačan teren, kao i činjenica da se radi o privatnoj šumi.

Fočanski električari uspjeli su danas, uz velike napore, da osposobe većinu dalekovoda, koje je oštetio vlažan i težak snijeg, a osim širokog područja od Lazareva do Čelebića, bez struje su i brdo Kmur, na kojem se nalaze tv, radio i telekomunikacioni predajnici, kao i Gornja Jošanica i više sela u okolini Ustikoline.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara