Pohvale za odličnu organizaciju kik boks prvenstva BiH

Apr 19, 2015 @ 20:57 | autor Igor Janković
Pohvale za odličnu organizaciju kik boks prvenstva BiH
Sport
0
U Gradskoj dvorani u Foči održano je Prvenstvo BiH u kik boksu, u disciplinama lou kik i kik lajt, na kome je nastupilo 150 takmičara iz više od 30 klubova.
Takmičenje je organizovano za starije kadete, juniore i seniore u više težinskih kategorija, a posebno atraktivne bile su borbe seniora i seniorki u disciplini lou kik.
Rukovodstvo Kik boks saveza BiH pohvalilo je besprekornu organizaciju takmičenja, koje je ujedno bilo kvalifikaciono za odlazak na Svjetsko prvenstvo.”Čestitam domaćem klubu `Igma` na odličnoj organizaciji, a zahvalio bih se i načelniku opštine Foča, koji je podržao takmičenje. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Ovo je primjer kako se organizuje prvenstvo BiH, kada je u pitanju ovaj sport”, rekao je predsjednik Kik boks saveza BiH Alija Orgić.
kik boks prvenstvo BiH 1Prvenstvo BiH u kik boksu prvi put je održano u Foči, a predsjednik i trener Kik boks kluba “Igma” Igor Marković ističe da je to jako značajno za ovaj grad, koji je i u bivšoj Jugoslaviji bio poznat po odličnim kik bokserima.”Predsjednik Saveza je rekao da svake godine ovaj spektakl možemo da dovedemo u naš grad, jer smo se pokazali kao najbolji domaćini”, istakao je Marković, te dodao da je organizaciju turnira pomoglo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.Članovi “Igme” osvojili su četiri medalje – po dva zlata i srebra.

U konkurenciji seniora, kategorija do 79 kilograma, Miloš Radović se okitio zlatnom, a Đorđe Dunjić srebrnom medaljom, dok je u kategoriji do 69 kilograma Aleksandar Vuković osvojio srebro.

Fočaci su na prvenstvu BiH imali i jednog juniora Stefana Stevanovića, koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 74 kilograma.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara