Pokušaj paljenja restorana u NP “Sutjeska”

Sep 30, 2016 @ 15:09 | autor Igor Janković
Pokušaj paljenja restorana u NP “Sutjeska”
Hronika
0

Uprava Nacionalnog parka “Sutjeska” saopštila je da su nepoznati počinioci sinoć, oko 22,00 časa, podmetnuli požar u novoizgrađenom restoranu, koji se nalazi uz magistralni put Tjentište-Trebinje u blizini spomenika Bitke na Sutjesci, a koji je sutra trebalo da bude otvoren.

Vatra je zahvatila zidove objekta, prozore i vrata, a brzom intervencijom čuvara, koji je vatru primijetio tokom redovnih dužnosti o čemu je odmah obavijestio nadležne u Parku, širenje požara je zaustavljeno.

restoran-3

Iz Uprave NP “Sutjeska” ističu da je ovaj nečasni čin i vandalizam najvjerovatnije djelo onih kojima smeta, što je ova javna ustanova, nakon godina stagnacije, krenula uzlaznom putanjom.

“Rukovodstvo Nacionalnog parka i svi zaspoleni su zgroženi da je nekome ovo nedjelo trebalo da posluži u neku svrhu koja će ugroziti razvoj najpozitivnijeg primjera obnove ovog dijela Republike Srpske”, navodi se izmeđuostalog u saopštenju.

 Policija je obavila uviđaj, a u Nacionalnom parku se nadaju da će istragom biti pronađeni vinovnici.

 “Nikakvo signaliziranje i nagovještaji vandalskog vršljanja po ovom parku neće biti smetnja njegovom daljem razvoju uz konstantu podršku Vlade Republike Srpske.Podsjećamo da je ovaj ugostiteljski objekat sutra trebao biti pušten u rad,kao je jedan od najrentabilnijih u ovom dijelu Srpske smješten uz magistralnu saobraćajnicu koja je sa izgradnjom tunela i uređenjem puta preko Čemerna sve frekventnija”, stoji u saopštenju Uprave Nacionalnog parka „Sutjeska“ .

Podijeli vijest:

Komentari

komentara