Policija traga za lovokradicama zatečenim u krivolovu

Feb 9, 2018 @ 17:26 | autor Radio Foča
Policija traga za lovokradicama zatečenim u krivolovu
Hronika
0

Fočanska policija traga za licima M.R. /26/ i G.C. /29/ iz Foče, osumnjičenim za krivolov, koja su uspjela sinoć da pobjegnu policijskoj patroli, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Na regionalnom putu Foča-Čelebići, u mjestu Osoje u Gornjoj Dragočavi, policija je isnoć oko 21,15 časova u putničkom vozilu ”golf 2” primijetila lica M.R. i G.C. iz Foče, od ranije poznata po vršenju krivičnih djela,  koji su se, ugledavši policiju, naglo okrenuli i velikom brzinom uputili u pravcu sela Potpeće.

Prilikom potjere, lica iz vozila ”golf 2” su od sebe odbacivala  nepoznate  predmete , a potom  su se dali u bijeg niz obližnju strminu u selu Potpeće.

Tom prilikom je lice M.R. u ruci držao lovačku pušku sa optičkim nišanom.

Iste večeri, izvršen je  pregled terena i pronađena je odbačena odstreljena srneća divljač kao i više komada municije, a u vozilu ”golf 2” pronađena je oprema za noćni lov, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po kompletiranju predmeta protiv lica M.R i C.G. iz Foče biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nezakonit lov i nedozvoljena proizvodnja i promet  oružja ili eksplozivnih materija.

 

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara