Povećan broj isključenih automobila- sutra počinje trodnevna akcija saobraćajne policije

Feb 18, 2019 @ 14:46 | autor Igor Janković
Povećan broj isključenih automobila- sutra počinje trodnevna akcija saobraćajne policije
Društvo
0

Represivne mjere policije, na području koje pokriva Policijska uprava Foča, u jauaru su bile znatno izražene, a mjesec je, između ostalog, obilježio povećan broj isključenih automobila zbog utvrđene tehničke neispravnosti, rečeno je danas na redovnoj policijskoj konferenciji za medije.

Načelnik Odjeljenja policije Voislav Krunić rekao je da je u januaru iz saobraćaja isključeno 11 vozila, što je povećanje za 300 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

„Najčešće su imali neispravan kočioni mehanizam, na šta smo stavili akcenat zbog vremenskih uslova“, rekao je Krunić.

policija januar 2

On je naveo da je na području Policijske uprave Foča u januaru bilo manje narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je povećan broja saobraćajnih nezgoda.

„U januaru se dogodilo 26 saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlogodišnjih osam, a razlog porasta su nepovoljne vremenske prilike, posebno prvih 15 dana kada se saobraćaj odvijao otežano zbog sniježnih nanosa i poledice na kolovozu. Struktura saobraćajnih nezogoda je povoljna- teže je povrijeđeno jedno, a lakše dva lica“, rekao je Krunić.

Dodao je da su najčešći uzrok nezgoda neprilagođena brzina 31 odsto, zatim vožnja unazad 19 odsto i vožnja pod dejstvom alkohola 15 procenata.

Krunić je najavio da će od 19. do 21. februara biti realizovana regionalna akcija kontrole brzine kretanja motornih vozila.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da je u januaru evidentirano 12 krivičnih djela, što je za sedam, ili 35 odsto, manje u odnosu na prvi mjesec 2018. godine, te da je to rezultat planskog djelovanja i pojačanog prisustva policije na terenu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara