Povećanje temperature Fočacima nije zadalo zdravstvene tegobe

Aug 10, 2018 @ 12:18 | autor Nataša Petrović
Povećanje temperature Fočacima nije zadalo zdravstvene tegobe
Društvo
0

Nakon kišnog i svježijeg vremena u junu i julu u Foču je stiglo ljeto. Kao i prethodnih dana i do kraja sedmice očekuje nas sunčano vrijeme, a u planinskim dijelovima na istoku mogući su, tokom vikenda, kratkotrajni pljuskovi. I u slučaju pljuskova temperature neće padati, pa se za vikend u Foči očekuje toplo vrijeme. Republički hidrometeorološki zavod RS izdao je za danas za regiju Foča žuti meteoalarm koji upozorava na visoke temperature, koje će se kretati u intervalu od 30 do 34 stepena Celzijusa.

Povećanje temperature nije zadalo zdravstvene probleme stanovnicima Foče, potvrdio je načelnik Hitne službe Doma zdravlja u Foči Igor Kapetanov: „Iako su se povećale temperature mi nemamo povećan broj pacijenata. Građani ovo lijepo vrijeme koriste za odlazak na kupanje, ljetovanje, šetnju ili za obavljanje poslova koji su zakasnili zbog lošijeg vremena u julu. Pored toga, građanima se preporučuje da ne izlaze u najtoplijem dijelu dana, da se zaštite od sunca, da unose dovoljne količine tečnosti i da redovno uzimaju lijekove, oni koji koriste propisanе terapije“.

U ljetnjim mjesecima povećan je broj ujeda insekata dodaje Kapetanov te apeluje na građane koji su alergični na ujede da se odmah jave ljekaru:  „Imali smo slučajeve ujeda pčela i stršljenova, ali to je razumljivo u ovom dijelu godine. Pacijenti koji nisu alergični na ujede insekata uslijed ujeda trebaju da stavljaju hladne obloge i prate situaciju, a oni koji imaju komplikacije u slučaju ujeda, kao što je oticanje jezika, osip, svrbež po tijelu, plikovi ili osjećaj gušenja treba odmah da se jave ljekaru“.

I u prvom dijelu naredne sedmici u Foči nas, prema najavama meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje sunčano vrijeme sa malo oblaka, i toplo sa dnevnim temperaturama do 33 stepena Celzijusa.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara