Naslovna Kultura Predstava „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ prikazana Fočacima

Predstava „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ prikazana Fočacima

Udruženje građana „Scena“  iz Užica izvelo je dječiju predstavu „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ u Gradskom narodnom pozorištu. Predstavu su u dva termina  pogledali učenici od drugog do šestog razreda Osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, kao i mališani koji borave u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i Centru za igru i druženje sa djecom, Klincograd.

„Šta se zgodi kad se Simpatija rodi“ je edukativna i interaktivna predstava koja govori o nemirnom i nestašnom dječaku, koji ne voli školu, jako je grub i ružno se ponaša, sve dok se u njegovom razredu ne pojavi nova djevojčica koja mu se jako dopadne.

Dvoje glumaca su na sceni, uz prilagođenu glumu publici koja ih je posmatrala, dočarala, svakodnevne scene koje i oni sami proživljavaju ili su već proživili.

Uz adekvatnu muziku mališani su uživali  i  sarađivali sa glumcima i sa osmjesima na licima napustili su Gradsko narodno pozorište. Prepuni utisaka, izdvajaju da im je najzanimljivje bilo plesanje sa glumcima i da su ponešto i naučili.

“Važno je biti dobar, imati petice u školi, družiti se i biti poslušan”, saglasni su mališani posle odgledane predstave.

Tanja Jovanović i Vladimir Kurčubić glumci su koji su mališanima predstavili ovu zanimljivu priču. Ističu da su zadovoljni kako ih je fočanska publika prihvatila i da su oduševljeni saradnjom koju su ostvarili tokom predstave sa mališanima.

Tri godine je prošlo od kad je ova predstava prvi put odigrana, a ovo dvoje glumaca igrali su je u Srbiji,  Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu  i Metohija kao i u Americi, kaže Tanja Jovanović.

Šta je sve spreman da uradi i koliko je spreman da se promijeni jedan dječak da bi bio što bliži svojoj simpatiji, vidjeli su svi oni koji su danas posjetili Gradsko narodno pozorište.

Bila je ovo predstava koja obiluje humorom, primjerima lijepog ponašanja, uči nas pravim vrijednostima života i promoviše školu i učenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...