Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena

Aug 13, 2019 @ 10:21 | autor Igor Janković
Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena
Kultura
0

U Centru za kulturu i informisanje u Foči predstavljen je roman Emila Vlajkija “Žena koja je vjerovala da je Marija Magdalena”.

Na promociji je navedeno da ova neobična naučno-fantastična priča govori o tome kako bi svijet izgledao kada bi dominaciju muškaraca zamijenila prevlast žena.

Vlajki je napomenuo da su kroz istoriju muškarci izazvali i vodili sve ratove, te da vjeruje da ne bi bilo tolikog uništavanja čovječanstva kada bi žene vladale.

Glavni lik romana je Tilda Koen koja vjeruje da je reinkarnacija Marije Magdalene i da je njen zadatak da nastavi misiju Isusa Hrista na zemlji.

Uz pomoć raznih međunarodnih faktora, Tilda osvaja vlast i počinje da gradi jednu vrstu matrijarhata u kome se ustanovljava 8. mart za muškarce.

Vlajki se u knjizi bavi i mnogim etičkim pitanjima, polnim odnosima heteroseksualaca i homosekusalaca, usvajanjem djece od strane homoseksualnih parova, kao i genetskim inženjeringom.

Kaže da je ovom knjigom otvorio mnoga pitanja, ali da na njih nije odgovorio, pa će najvjerovatnije knjiga imati i nastavak.

“Knjiga govori o odnosu muškaraca i žena uopšte i o pobuni žena, koje preuzimaju vlast, tjeraju muškarce iz politike. ”, rekao je Vlajki.

Recenzent knjige Saša Knežević istakao je da je Vlajkijev roman čitljivo štivo, koje ima zanimljivu radnju.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara