Насловна Друштво Predstavnici mjesnih zajednica sa prioritetima pred opštinskim rukovodstvom

Predstavnici mjesnih zajednica sa prioritetima pred opštinskim rukovodstvom

5 C
Foča

U opštini su danas počeli sastanci načelnika opštine i opštinskog rukovodstva sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica radi sagledavanja planiranih u urađenih prioriteta mjesnih zajednica i izrade planova uređenja za narednu godinu.

Cilj je da se sagleda šta je urađeno od preuzetih obaveza na početku godine i šta će se do kraja godine završiti, kaže načelnik opštine Radisav Мašić i dodaje da je opštinsko rukovodstvo u svim mjesnim zajednicama nailazilo na podršku građana i da su se mještani odazivali na sve akcije kada ih je opština pozivala. „To je praksa koju trebamo nastaviti. Udruženim snagama možemo uraditi dosta više posla koji je od opšteg interesa. Opština je tu da finansira radove i obezbijedi mašine, ali svi mještani mogu da se uključe u sve akcije“, kaže Mašić, koji je mišljenja da će ovi sastanci biti pokazatelj rada lokalne vlasti ali i mjesnih zajednica.

cerezluk-1

Od pet prioriteta koje su članovi Savjeta mjesne zajednice Obilićevo  predložili za Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta za ovu godinu urađena su tri. Do kraja godine uradiće se i preostala dva. Predsjednik mjesne zajednice Milan Kovač: „Ako se do kraja godine urade ova dva prioriteta u našoj mjesnoj zajednici biće urađeno sve što je planirano. Kao prioritete za narednu godinu naveli smo obezbjeđivanje prostora za rad mjesne zajednice, popravka i asfaltiranje dijelova ulica i rješevanje problema otpadnih voda“, zaključio je Kovač.

lazarevo-1

I članovi Savjeta mjesne zajednice Lazarevo kažu da imaju dobru saradnju sa opštinom. Jedan od najvećih prioriteta ove mjesne zajednice je asfaltiranje Ulice Cara Lazara koja je u lošem stanju sve do naselja Barakovac zbog gustog saobraćaja i prolaska kamiona sa šumskom građom. U Lazarevu je prioritetna i popravka mosta na rijeci Ćehotini, uređenje lokacije za kontejnere, češći odvoz smeća i čišćenje ulica u ovom naselju. Član Savjeta mjesne zajednice Miroslav Milanović: „ U ovoj godini je urađeno 80 odsto planiranog posla. Očekujemo da se do kraja godine uradi i ostali posao. U dogovoru sa opštinom napravilo smo plan za narednu godinu. Najvažnije nam je da se asfaltira Ulica Cara Lazara, a ne da se ona povremeno krpi, jer to nam ne daje rješenje. Ta ulica je prometna i njom prolaze teretna vozila. Inaće u našem naselju su i oba gradska groblja, tako da opština i zbog toga ima obavezu da održava tu dionicu“, kaže Milanović.

Predstavnici svih mjesnih zajednica do narednog petka sastaće se sa opštinskim rukovodstvom, predočiti svoje zahtjeve i probleme, nakon čega će opštinska vlast imati kompletnu sliku realnog stanja u svakom dijelu opštine.

Последњи текстови

Комисија обишла клизиште у Будњу

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина. У комисији кажу да је клизиште изнад површинског...

Двадесет осам година од доношења првог Устава Републике Српске

Данас се навршава 28 година од доношења првог Устава Републике Српске, једног од најважнијих конститутивних аката који су били основ за њено стварање.

Отежан саобраћај преко планинских превоја

Путни правци на подручју општине Фоча овог јутра су проходни, али се саобраћај преко планинских превоја одвија отежано. Како су нам...

Облачно са кишом и снијегом

У Републици Српској и ФБиХ прије подне ће бити облачно вријеме са кишом, на планинама са слабим снијегом, а током дана промјенљиво...

Угажен снијег на коловозима у вишим предјелима

Саобраћај се у Републици Српској  одвија успорено, по мјестимично влажним и мокрим коловозима, док у вишим планинским предјелима и преко превоја има...