Насловна Друштво Preminuo Zdravko Krsmanović

Preminuo Zdravko Krsmanović

11 C
Foča

Potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta Zdravko Krsmanović preminuo je u 62. godini nakon kraće i teške bolesti, potrđeno je iz NDP-a za Radio Foču.

Krsmanović, koji je i nekadašnji načelnik opštine Foča i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, preminuo je protekle noći.

U Narodnom demokratskom pokretu ističu da je ta stranka odlaskom Krsmanovića ostala bez jednog od svojih najprepoznatljivijih članova.

-Krsmanović će ostati upamćen kao beskompromisni borac za demokratiju i prosperitet Republike Srpske i njenih građana-naveli su iz NDP-a.

Iz te stranke zahvalili su ljekarima i osoblju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu za maksimalno angažovanje u liječenju Krsmanovića, dodajući da će mjesto i vrijeme njegove sahrane biti naknadno saopšteni.

Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči. Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine. Po završetku fakulteta zaposlio se kao stručni saradnik za građevinarstvo, urbanizam i stambeno – komunalne poslove u Skupštini opštine Foča.

Kratko vrijeme radio je u Srednjoškolskom centru u Foči, nakon čega prelazi u Elektroprivredu BiH. Od 1985. do 1990. godine angažovan je na poslovima studijsko – istražnih radova i na projektovanju hidroelektrana na Drini i izgradnji HE Višegrad, za koje je dobio i zlatnu značku Elektroprivrede BiH.

Početkom devedesetih godina prelazi na poslove direktora Radne jedinice “Hidrogradnja” gdje je radio do prelaska na dužnost Načelnika opštine Foča. U periodu od 2000. do 2002. godine radio je kao zamjenik ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske. U istom periodu angažovan je na poslovima asistenta na predmetu Organizacija i tehnologija građenja kod prof. dr. Živojina Praščevića na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Postdiplomski studij na Fakultetu tehničkih nauka upisao je školske 2004./2005. godine, a magistrirao je u junu 2009. godine.

Na funkciju načelnika opštine Foča izabran je na lokalnim izborima 2004.godine kao kandidat Socijalističke partije, čiji je bio i potpredsjednik. Na ovu funkciju, drugi put je izabran 2008.godine kao kandidat Nove socijalističke partije, koju je osnovao i čiji je bio predsjednik. Za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran je na Opštim izborima 2014. godine, kao kandidat Narodnog demokratskog pokreta, čiji je bio potpredsjednik.

Последњи текстови

Објављен јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама

Министарство трговине и туризма Републике Српске објавило је данас јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за доставу пријаве ради учешћа у реализацији...

Усвојени извјештаји инспекција и општинских установа

На јучерашњој сједници СО Фоча усвојени су извјештаји о раду у прошлој години инспекције за храну и ветеринарске, тржишне инспекције, урбанистичко-грађевинске, водне...

Oпстанак Апотеке Фоча доведен у питање

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су закључак да се у што краћем року припреми анализа стања у Апотеци Фоча са мјерама исласка...

Машић: Општински штаб успјешно управљао ванредном ситуaцијом

Начелник општине Фоча Радисав Машић информисао је одборнике на сједници Скупштине општине о проведеним мјерама и активностима за вријеме епидемије вируса корона...

Кишовито, могуће непогоде уз појачан вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће падати киша, биће услова и за непогоде уз појачан вјетар и пљускове са грмљавином,...