Prijem kod načelnika opštine za šampione – obezbijediti dodatna sredstva za OK “Maglić”

Apr 23, 2019 @ 16:36 | autor Nataša Petrović
Prijem kod načelnika opštine za šampione – obezbijediti dodatna sredstva za OK “Maglić”
Sport
0

Odbojkaški klub Maglić je jedini klub iz Republike Srpske čija će i muška i ženska ekipa nastupati u najelitnijem bh. takmičenju, te će im za dalji nastavak takmičenja biti neophodan veći budžet od planiranog za ovu godinu, složili su se danas odbojkaši, uprava kluba i načelnik opštine koji je organizovao prijem za šampione Srpske.

Podsjećamo, u finalu plej ofa Prve lige Republike Srpske odbojkaši Maglića savladali su „Ljubinje Bankom“ rezultatom 2:1, i tako se plasirali u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Opština Foča, koja je najveći finansijer kluba, izdvojiće dodatna sredstva kako bi se organizovala nastup muške i ženske ekipe u višem rangu takmičenja, rekao je načelnik opštine Radisav Mašić, koji je odbojkašima danas uručio simbolične nagrade od po 100 maraka: „U budžetu svake godine izdvojimo oko pola miliona maraka za sport i naša praksa je da više novca dajemo onim klubovima koji prave veće uspjehe. Odbojkaški klub Maglić napravio je najveći uspjeh i moramo naći način da obezbijedimo sredstva za njihovo takmičenje u Premijer ligi BiH“.

Za takmičenje u Premijer ligi BiH u odnosu na Prvu ligu Republike Srpske potrebno je znatno više novca a pored sredstava iz opštine uprava kluba će se potruditi da nađe i sponzora, rekao je predsjednik Odbojkaškog kluba Maglić Miroslav Ristanović: „Hvala opštini koja će, nadamo se, iznaći dodatna sredstva za klub a mi ćemo pokušati, među privrednicima, naći i sponzore kako bi obezbijedili višwe novca u klubu i unaprijedili školu odbojke u Magliću“.

prijem odbojkasi 2

U Maglićevoj školi odbojke preovladavaju djevojčice, koje se vremenom integrišu u prvi tim, te ženska ekipa nema veliki problem sa nedostatkom igračica. Muškoj ekipi će, kako bi izborili opstanak u Premijer ligi BiH, sigurno trebati jedan ili dva igrača sa strane, kako bi se mogli boriti sa klubovima koji se finansiraju sa mnogo više novca i više profesionalnih igrača, kaže kapiten Maglića Dragan Matović koji dodaje da su sa domaćim igračima pehar donijeli u Foču: „Šest igrača koji su iznijeli sav teret takmičenja je zaposleno, a uz svo poštovanje prema mlađim igračima iz rezervnog sastava, mi bi morali obezbijediti bar jednog ili eventualno dva igrača sa strane kako bi postali stalni premijerligaš“.

Matović je napomenuo da  će Odbojkaškom klubu Maglić od jeseni trebati i četiri profesionalna trenera za mušku i žensku ekipu jer pravila takmičenja tako nalažu, ali je izrazio nadu da će izvršna vlast iznaći način da nastavi finansiranje kluba: „Opština je i ovim prijemom danas pokazala da je prepoznala naš uspjeh i nadamo se da će lokalna vlast uspijeti naći dodatna sredstva u budžetu za naš nastup u Premijer ligi BiH, gdje su veći troškovi nego u Prvoj ligi Srpske. To što smo jedini grad i sportski kolektiv u Republici Srpskoj koji ima i mušku i žensku ekipu u odbojkaškoj Premijer ligi smatram velikim uspjehom kluba ali i grada i svi bi trebali biti ponosni na to.“

Matović se u ime odbojkaša Maglića zahvalio Radio Foči koja je pratila sve njihove utakmice i aktivnosti, te promovisala njihov rad u lokalnoj zajednici i šire.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara