Prijem za članove “Volfa”

Nov 7, 2018 @ 13:45 | autor Igor Janković
Prijem za članove “Volfa”
Sport
0

Članove Penjačkog kluba „Volf“, koji su nedavno ostvarili veliki uspjeh na prvenstvu BiH u sportskom penjanju u Mostaru, danas je ugostio načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Mladi fočanski „vukovi“ osvojili su u Mostaru tri medalje- po jedno zlato, srebro i bronzu, potvrdivši još jednom da se u ovom klubu odlično radi .

Šampionka BiH za svoj uzrast u disciplini bolder, učenica trećeg razreda srednje škole Anđela Obrenović kaže da je sezona bila zanimljiva sa teškim smjerovima za penjanje.

„U četiri kola u sezoni imali smo osam smjerova. Konkurencija je bila velika sa takmičarima iz svih krajeva BiH. Treniram već pet godina, a ovaj sport sam izabrala jer od malena volim planine“, kaže Anđela.

volf 2 kod nacelnika

Uspješne su bile i sestre Šarović- petnaestogodišnja Gorica i pet godina mlađa Anđela, koje su osvojile srebro i bronzu.

„Nisam zadovoljna rezultatom, jer znam da mogu bolje, ali biće još prilike“, kaže Gorica.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić ističe da je Penjački klub „Volf“ pored sportskog ima i širi značaj, jer je odlična baza za obuku spasilaca.

„Ono što nauče, nije samo sportsko takmičenje, već su to i one vještine koje će pomoći i njima u životu, ali i onima kojima njihova pomoć bude potrebna. Zbog toga je rad ovog kluba veoma značajan i svi rezultati koje postižu za nas su dobar motiv da ih i ubuduće podržavamo“, rekao je Mašić.

violf 3 kod nacelnika

On je napomenuo da je opština obezbijedila uslove za rad ovog kluba u Gradskoj dvorani i da ga pomaže finansijski.

Predsjednik Penjačkog kluba “Volf” Nenad Ikonić zahvalio se načelniku Mašiću na prijemu i podršci.

„Takmičenjem u Mostaru završena je sezona u bolder ligi BiH. Zadovoljni smo rezultatima, a što kaže Gorica, možemo i bolje. Ove godine smo upali u kalendar takmičenja u BiH, tako da nas iduće godine očekuje jedno državno prvenstvo u Foči“, rekao je Ikonić.

Penjanje u Foči trenutno trenira dvadesetak zaljubljenika u ovaj sport.

Ove godine penjači su uredili prirodno penjalište u kanjonu Bistrice, a ovih dana osvježili su i vještačku stijenu u dvorani novim hvatovima i novom opremom za penjanje.

 

 

 

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara