18 C
Foca
Naslovna Društvo Pripadnici Policije u akciji darivanja krvi: Ljubomir Todović 68 puta darivao dragocjenu...

Pripadnici Policije u akciji darivanja krvi: Ljubomir Todović 68 puta darivao dragocjenu tečnost

Policijski službenici Policijske uprave Foče danas i sutra daruju krv  u Službi transfuziološke medicine u Foči. Više od 30 pripadnika policije, iz šest policijskih stanica koje pripadaju ovoj Upravi, darivalo je dragocjenu tečnost u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Šestdesetčetvorogodišnji Ljubomir Todović, nedavno penzionisani inspektor Odjeljenja kriminalističke policije u Policijskoj upravi Foča i trener Karate kluba Ljubišnja,  68 puta je darivao krv. Sjeća se kada je prvi put darivao krv sa 18 godina i od tada to radi redovno jer je to za njega mali gest koji nekom mnogo znači: „Prvi put sam darivao krv 1973. godine, sa 18 godina kao najmlađi davalac krvi u toj akciji. Od tada do danas redovno dajem krv, a pošto imam 64 godine, moći ću još jednom dati krv, jer se ona daruje do 65.godine. Moja potreba je da se nekome pomogne, a svi bi trebali da imamo tu potrebu. Zadovoljan sam i prijatno se osjećam kada darujem krv, a posebno ako ta krv nekome pomogne, zadovoljstvo je veće“, rekao je Todović.

policija darivanje krvi 2

Zajedno sa Todovićem, još  30 pripadnika Policijske uprave Foče danas i sutra daruju krv za potrebe Službe transfuziološke medicine u Foči, pokazujući tako humani apsekt svoje profesije.  Ova akcija, koju se sprovodi na kompletnom području Republike Srpske, organizovana je zbog smanjenih zaliha krvi tokom ljetnjih mjeseci, ističe portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica: „U ovoj akciji krv daruju pripadnici Policijskih stanica iz Rudog, Novog Goražda, Višegrada, Čajniča, Kalinovika i Foče. Više od 30 pripadnika Policije darivaće danas i sutra krv, a među njima su i mladi kadeti, koji su se tek zaposlili u Policijsku upravu, i koji su na taj način, zajedno sa starijim kolegama, pokazali humani aspekt policijske profesije“. 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske tri puta godišnje darivaju krv, u aprilu povodom Dana policije, u novembru povodom krsne slave MUP-a Svetog arhangela Mihaila, i tokom ljeta kada su smanjene zalihe krvi u transfuziološkim službama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...