Pripadnici Policije u akciji darivanja krvi: Ljubomir Todović 68 puta darivao dragocjenu tečnost

Jul 30, 2019 @ 13:30 | autor Nataša Petrović
Pripadnici Policije u akciji darivanja krvi: Ljubomir Todović 68 puta darivao dragocjenu tečnost
Društvo
0

Policijski službenici Policijske uprave Foče danas i sutra daruju krv  u Službi transfuziološke medicine u Foči. Više od 30 pripadnika policije, iz šest policijskih stanica koje pripadaju ovoj Upravi, darivalo je dragocjenu tečnost u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Šestdesetčetvorogodišnji Ljubomir Todović, nedavno penzionisani inspektor Odjeljenja kriminalističke policije u Policijskoj upravi Foča i trener Karate kluba Ljubišnja,  68 puta je darivao krv. Sjeća se kada je prvi put darivao krv sa 18 godina i od tada to radi redovno jer je to za njega mali gest koji nekom mnogo znači: „Prvi put sam darivao krv 1973. godine, sa 18 godina kao najmlađi davalac krvi u toj akciji. Od tada do danas redovno dajem krv, a pošto imam 64 godine, moći ću još jednom dati krv, jer se ona daruje do 65.godine. Moja potreba je da se nekome pomogne, a svi bi trebali da imamo tu potrebu. Zadovoljan sam i prijatno se osjećam kada darujem krv, a posebno ako ta krv nekome pomogne, zadovoljstvo je veće“, rekao je Todović.

policija darivanje krvi 2

Zajedno sa Todovićem, još  30 pripadnika Policijske uprave Foče danas i sutra daruju krv za potrebe Službe transfuziološke medicine u Foči, pokazujući tako humani apsekt svoje profesije.  Ova akcija, koju se sprovodi na kompletnom području Republike Srpske, organizovana je zbog smanjenih zaliha krvi tokom ljetnjih mjeseci, ističe portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica: „U ovoj akciji krv daruju pripadnici Policijskih stanica iz Rudog, Novog Goražda, Višegrada, Čajniča, Kalinovika i Foče. Više od 30 pripadnika Policije darivaće danas i sutra krv, a među njima su i mladi kadeti, koji su se tek zaposlili u Policijsku upravu, i koji su na taj način, zajedno sa starijim kolegama, pokazali humani aspekt policijske profesije“. 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske tri puta godišnje darivaju krv, u aprilu povodom Dana policije, u novembru povodom krsne slave MUP-a Svetog arhangela Mihaila, i tokom ljeta kada su smanjene zalihe krvi u transfuziološkim službama.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara