Насловна Спорт Priznanje za Fudbal frends od UEFA

Priznanje za Fudbal frends od UEFA

0 C
Foča

Uefina fondacija za djecu odala je priznanje turniru “Fudbal frends” u Foči za 15 godina postojanja i uspješnog promovisanja pozitivnih vrijednosti kroz “najvažniju sporednu stvar na svijetu”.

Vladimir Borković, direktor međunarodne organizacije Stritfudbalvorld, koja je partner UEFA i FIFA, uručio je Zoranu Avramoviću, predsjedniku Asocijacije “Fudbal frends” plaketu Uefine fondacije za djecu.

“Fudbal frends je mnogo više od fudbala, to je socijalna dimenzija sporta, ono što čini esenciju sporta, a to je da se mladi upoznaju, da se druže, da ostaju prijatelji. Ko pobedi, on je šampion, ali oni koji nastave da žive u šampionskom stilu oni pobeđuju u životu”, rekao je Borković.

On je naveo da zbog promovisanja takvih vrijednosti UEFA i FIFA podržavaju turnir u Foči već 15 godina.

“Ne radi se samo o pobedama, nego i o stvaranju mladih šampiona, koji stvaraju našu budućnost”, poručio je Borković.

U Foči je od 25. do 28. jula održan 15. “Fudbal frends” na kojem su učestvovali igrači uzrasta do 17 godina iz deset klubova i osam zemalja Evrope.

Utakmice “Fudbal frendsa” igrale su se zvaničnim loptama evropske Lige šampiona, koje su stigle direktno iz UEFA.

Osim zvanične, u Foču su kao poklon Uefine fondacije za djecu, stigle i lopte veselih boja, kojima je obradovana publika na Gradskom stadionu.

Последњи текстови

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени широм региона

Додјелом диплома и полагањем Хипократове заклетве, 111 дипломаца четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи свечано је ступило у љекарску професију, а...

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча. Вуковићева је...

СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

Општинска организација СДС Фоча прикључила се прикупљању потписа у оквиру иницијативе „Имам право да знам“, а којом се тражи јавно објављивање Програма реформи БиХ, као...

Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

Предсједник Борачке организације Фоча Саво Миловановић поднио је данас неопозиву оставку, како је образложио, због неслагања са предсједником Предсједништва ове органзације Срђаном...

У понедјељак предавање о Светој тајни брака

„Света тајна брака-некад и сад“ тема је предавања које ће у понедјељак, 16.децембра, одржати професор Богословског факултета, протојереј-ставрофор Дарко Ђого.